Persberichten

Verhalen van leden reiscommunity Zoover op Vakantiebeurs 2011

Publicatiedatum: 16-11-2010

Persbericht
Utrecht, 28 december 2010

Op uitnodiging van de online reiscommunity Zoover en de Vakantiebeurs komt een groot aantal vakantievierders naar de Jaarbeurs in Utrecht om hun persoonlijke reiservaringen en herinneringen te delen met aanstaande reizigers. Zoover kan putten uit een breed deelnemersbestand van de gelijknamige site en heeft alle leden opgeroepen naar de Vakantiebeurs af te reizen. Op de beurs, die van woensdag 12 tot en met zondag 16 januari wordt gehouden, staan de vertellers twee podia ter beschikking (hal 3 en 10) om met het publiek in gesprek te gaan en foto's te showen.

Onderdeel van dit programma is een vakantiequiz. Degenen die de beste antwoorden geven op vijf tot tien vragen van een presentator worden een dag lang behandeld als speciale gast op de beurs. Alle beursbezoekers krijgen bovendien een 'vliegticket' uitgedeeld waar zij hun favoriete vakantiebestemming op kunnen aangeven en meedingen naar een vakantie naar Kreta die Zoover beschikbaar stelt.

Beoordelingen
Zoover is een website waarop iedereen vakantiebelevenissen kan plaatsen in de vorm van verhalen, foto's en videobeelden. Sinds de site in 2005 online ging hebben zich 103.000 leden aangemeld. Dankzij de vele verhalen is www.zoover.nl inmiddels een van de best bezochte reissites in ons land. De verhalen geven niet alleen vrolijke, duidelijke, trieste, interessante en leerzame belevenissen weer, er worden ook kritische beoordelingen van vakanties gegeven. Dat geldt zowel de accommodatie, de ligging, de mate van kind vriendelijkheid, de activiteiten, de prijs-kwaliteit verhouding, de restaurants en de dienstverlening. Favoriete buitenlandse bestemmingen die worden beoordeeld zijn de landen rondom de Middellandse Zee, maar ook backpackers geven hun mening na hun ervaringen tijdens lange reizen in verre, vreemde landen.

Nederland
Vakantiegangers die een bestemming in Nederland willen proberen vinden op Zoover eveneens uitgebreide beoordelingen van de meest uiteenlopende locaties. De site omvat naast foto en video's boordelingen over appartementen, aparthotels, bed & breakfasts, bungalows, campings, kastelen, chalets, landhuizen, (cruise)schepen, gasthoven, vakantiehuizen, vakantieparken, hostels, hotels, lodges, pensions en villa's in Nederland. De Waddeneilanden zijn de meest geliefde vakantieregio in Nederland. Populaire dagjes uit in Nederland zijn Sauna & Beauty de Zwaluwhoeve, Efteling en Nederlands Openluchtmuseum. Alles bij elkaar omvat Zoover ruim 1,2 miljoen beoordelingen.

'Onvergetelijke Bestemmingen'
De openingstijden van de Vakantiebeurs zijn van woensdag 12 t/m zondag 16 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 14 januari van 10.00 tot 21.00 uur. Beursthema is 'Onvergetelijke Bestemmingen'. Entreekaarten, waarvan middagkaarten al beschikbaar zijn vanaf tien euro via www.vakantiebeurs.nl met kans op een vijfdaagse vliegreis naar Slovenië voor twee personen.


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions