Gemeente Zwolle


Woensdag 12 januari is de laatste kerstboominzameldag

De grootscheepse inzameling van kerstbomen 'Oude bomen vangen veel winst!' heeft tot nu toe 6062 kerstbomen opgeleverd. De oogst van de eerste inzameldag op woensdag 5 januari 2011 heeft 500 bomen meer opgeleverd dan vorig jaar.

De eerste bomen zijn op deze woensdagmiddag door wethouder Erik Dannenberg in de versnipperaar gedaan bij het inzamelpunt in Assendorp. De stadsdichter Alet Boukes heeft ter ere van de kerstbomenactie het speciale gedicht met de titel "Voor de jongste ondernemers van Zwolle" voorgedragen.

Elk jaar organiseert de gemeente Zwolle de kerstbomenactie `Oude bomen vangen veel winst!' Kinderen kunnen dan bomen inzamelen, zodat die niet op straat blijven liggen of in brand worden gestoken. De gemeente Zwolle hoopt dat zoveel mogelijk kinderen deelnemen aan de actie. Dat is namelijk goed voor het milieu en het houdt de straten schoon!

Meedoen kan nog steeds

Je kunt nog steeds meedoen als je 15 jaar of jonger bent. Lever op woensdag 12 januari 2011 tussen 13.00 en 16.00 uur kerstbomen in bij één van de inleverpunten bij jou in de buurt of in de wijk.

Voor elke ingeleverde boom krijg je EUR 0,20 en een stempel op de stempelkaart. Met een volle kaart (tien stempels) mag je gratis zwemmen in het Hanzebad of het Aa-bad. Let op: woensdag 12 januari is de laatste kans om kerstbomen in te leveren.
Wijk Plaats
Aa-landen Rijnlaan, bij de Aldi
Maaslaan, bij onderkomen gemeente
Assendorp Hortensiastraat, bij de speeltuin
Berkum Hoek Kerkweg/Erasmuslaan
Dieze Ruusbroecstraat, jeugdtuinen
Holtenbroek Omgeving wijkcentrum Holtenbroek
Stadshagen Drapenierlaan
Hoek Fioringras/Werkerlaan
Hoek Frankhuizerallee/Tjaskerstraat Havezatheallee, naast nummer 89
Westenholte Petuniaplein
Wipstrik Trompstraat, bij wijkcentrum Bestevaer Zwolle-Zuid Oude Deventerstraatweg, bij onderkomen gemeente Gedeputeerdenlaan, bij de scholen
Parkeerplaats SVI
Nieuwe Deventerweg, bij onderkomen gemeente Stokmeesterslaan, bij de scholen
Schellerallee

In de binnenstad, Kamperpoort en de Stationsbuurt rijdt op 12 januari 2011 tussen 13.00 en 16.00 uur een snippermachine rond. In Windesheim en Wijthmen kun je de kerstbomen op woensdag 12 januari 2011 tussen 13.00 en 16.00 uur inleveren, in Windesheim bij het Dorpshuis en in Wijthmen aan de Stramp Eschweg.