Gemeente Zwolle

Beter openbaar busvervoer in Zwolle

Bussen kunnen nog dit jaar in Zwolle efficiënter hun dienstregeling rijden. De gemeente en de provincie nemen gezamenlijk maatregelen die het openbaar vervoer in de stad ten goede komen. Zo worden verkeerslichten aangepast zodat bussen sneller kunnen doorrijden.

De provincie betaalt de maatregelen. Overijssel is verantwoordelijk voor het stads- en streekvervoer in Zwolle en de regio. De provincie heeft eerder onderzoek laten doen hoe het openbaar vervoer in de stad verbeterd kan worden.

In samenspraak met Zwolle is daarna tot een aantal maatregelen besloten dat ervoor zorgt dat het openbaar vervoer in de stad een goed alternatief vormt voor autogebruik.

Kruispunten

Op het kruispunt Wipstrikkerallee-Brederostraat is inmiddels gezorgd voor een betere doorstroming voor bussen. Daarnaast worden dit jaar de verkeerslichten op de kruispunten Rieteweg-Blaloweg en Rijnlaan-Waallaan aangepast zodat bussen sneller door kunnen rijden.

In de wijk Holtenbroek wordt een bushalte verplaatst van de Bachlaan naar de Mozartlaan. Bovendien worden op de Dokter Spanjaardweg nieuwe fietsstroken aangelegd die tweewielers ten goede komen en voorkomen dat geparkeerde auto's het openbaar vervoer hinderen.

De verwachting is dat alle maatregelen voor het einde van het jaar uitgevoerd zijn.