Politie Hollands Midden

Leiden - Vrouw aangehouden na rijden onder invloed

Leiden, 12-01-2011 o De politie heeft dinsdagavond 11 januari een 33-jarige automobiliste uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol.

Agenten reden over de Voorschoterweg richting Leiden op de linkerrijstrook en zagen de vrouw, die op de rechterrijstrook reed, plotseling een beweging naar links maken. De politieauto moest hard afremmen en de agenten zagen dat de vrouw hard optrok. Hierop zijn ze de vrouw achterna gereden om haar op haar rijgedrag aan te spreken.

De vrouw reed hard door, maar kreeg even later een stopteken. Bij het aanspreken van de vrouw roken de agenten al een alcohollucht en sprak zij met dubbele tong. De vrouw begon op een gegeven moment te schreeuwen en om zich heen te slaan. De agenten spraken met de vrouw en wilden een blaastest afnemen, echter na meerdere keren uitleg van de agenten hoe de vrouw de blaastest moest doen mislukte dit steeds. Hierop werd zij aangehouden. De vrouw werkte niet mee en verzette zich zelfs tegen de aanhouding. Ook toen zij al in de politieauto was geplaatst gedroeg zij zich vervelend. Zij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau.

De vrouw blies op het bureau uiteindelijk 1190 ug/l. Tegen haar wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd.

Rijden met alcohol op in het verkeer is gevaarlijk: naar schatting wordt een kwart van de verkeersdoden veroorzaakt door alcoholgebruik. De kans is groter dat een bestuurder met alcohol op een ongeluk veroorzaakt omdat de reactiesnelheid lager is, het zicht minder en iemand minder geconcentreerd is. Hoe meer iemand drinkt, hoe sterker de effecten zijn.