Politie Groningen

Woensdag 12 januari 2011

Provincie Groningen , 12-01-2011

Stadjer moet boetes betalen

GRONINGEN Een 54-jarige inwoner van Groningen is dinsdagmorgen zijn auto kwijt geraakt. De parketpolitie zag de wagen van de man staan in de N. Kruizingastraat in Kloosterburen. Uit een signalering bleek dat de eigenaar nog diverse boetes open had staan. Als de eigenaar niet zou betalen, moest het voertuig in beslag worden genomen. Aangezien de 54-jarige man niet kon betalen, werd de auto tijdelijk buiten gebruik gesteld. Het voertuig is door een bergingsbedrijf afgesleept. Als de eigenaar ruim 1400 euro betaald kan hij weer beschikken over zijn bolide. Mocht men openstaande boetes willen betalen kan dit gedurende de opstellingsuren op alle basiseenheden van de regiopolitie Groningen. Mocht men vragen hebben over openstaande boetes kan men contact opnemen met de Parketpolitie op nummer 050-3166681.

Zwerver aangehouden voor vernieling

GRONINGEN - De politie heeft dinsdagmorgen een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling en diefstal. Politieagenten reageerden op een inbraakmelding in een leegstaand flatgebouw aan de Paterswoldseweg in Groningen. Agenten troffen een slapende zwerver aan in een van de appartementen op de begane grond. Toen zij hem wakker hadden gemaakt bleek dat hij daar al een aantal nachten sliep. De Stadjer had aan de achterzijde van het gebouw een ruit vernield om binnen te komen. Ook bleek dat hij in het bezit was van een gestolen fiets. Hij werd aangehouden en ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Hij zal worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Stel aangehouden na winkeldiefstal

TER APEL Een 17-jarige jonge vrouw en een 23-jarige man uit Ter Apel zijn dinsdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal. Het tweetal wordt ervan verdacht bij een supermarkt in de Hoofdstraat in Ter Apel voor ruim 40 euro aan boodschappen te hebben weggenomen, zonder te betalen. Winkelpersoneel had gezien dat de spullen in een tas werden gestopt en dat het tweetal maar een paar spulletjes bij de kassa aanbood. Hierop is het stel aangehouden en overgedragen aan de politie. De gestolen goederen zijn achtergebleven in de winkel. Na verhoor mochten beiden weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na steekincident

OLDEHOVE - Een 19-jarige man uit Kommerzijl is dinsdagmiddag door de politie aangehouden voor poging doodslag. Agenten reageerden op een melding van een steekincident op de Aalsumerweg in Oldenhove. Daar troffen agenten een 48-jarige man uit Kommerzijl aan. Het bleek dat het slachtoffer onder het bloed zat. Hij verklaarde bij een ruzie met een bekende van hem meerdere keren te zijn gestoken. Het slachtoffer had diverse steekwonden in de schouder. Ook liep hij door het incident een bloedende steekwond in zijn hoofd op. De 19-jarige verdachte kon even later in de omgeving worden aangehouden. Ook het steekvoorwerp werd in beslaggenomen. Het slachtoffer is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeert buiten levensgevaar. Wat de aanleiding was voor het steekincident is nog onduidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie neemt drugs en wapens in beslag

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond bij een café en twee woningen aan de Nieuwstad in Groningen zes personen aangehouden. Daarnaast is een hoeveelheid soft- en harddrugs, een geldbedrag en een auto in beslag genomen. Bovendien zijn artikelen gevonden waarmee drugs tot gebruikersporties gemaakt kan worden. Ook een aangetroffen stroomstootwapen, wapenstok en een paar busjes pepperspray zijn in beslag genomen. Bij de politie was anonieme informatie binnengekomen over mogelijke handel in drugs en wapens vanuit het café. Van de zes mannen tussen de 21 en 55 jaar zijn er twee na verhoor na huis gestuurd. De vier anderen zijn ingesloten voor nader onderzoek. Drie van hen wonen in Groningen, de vierde komt uit Duitsland.

Poging straatroof

GRONINGEN Een 35-jarige man uit Groningen is dinsdagavond belaagd door twee nog onbekende mannen. De Stadjer fietste omstreeks 23:00 uur op het Heerdenad in de richting van Beijum. Het tweetal sprak het fietsende slachtoffer aan. Zij eisten zijn geld en probeerden hem met een stok te slaan. Het slachtoffer probeerde door hard te schreeuwen aandacht te trekken. Hij lukte hem om zich los rukken van zijn belagers. Hij bleef hierbij ongedeerd. Daarop namen de twee daders zonder buit de benen. Beide straatrovers waren in het zwart gekleed en ongeveer 1.80-1.85 mtr lang. De politie stelt een onderzoek in.

Auto in de sloot

MEEDHUIZEN - Een 43-jarige vrouw uit Nieuwolda is dinsdagavond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Holeweg in Meedhuizen met de schrik vrij gekomen. De vrouw raakte door het gladde wegdek de macht over het stuur van haar auto kwijt. Zij schoot van de weg en belandde vervolgens met haar auto in de sloot. De bestuurster kon op eigen kracht uit haar auto komen. Zij werd ter plekke onderzocht door ambulancepersoneel. De auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De automobiliste kon na het onderzoek huiswaarts.

Aanrijding met veel materiële schade

GRONINGEN Een 32-jarige automobiliste uit Groningen is dinsdagavond aangehouden na het veroorzaken van een aanrijding. De vrouw verloor door onbekend oorzaak de macht over het stuur, toen zij vanuit de Vechtstraat de Hereweg op reed. Hierbij ramde ze een ijzeren paal en een boom om vervolgens achterop een geparkeerde auto te botsten. De twee autos ervoor schoten daardoor ook vooruit. In totaal raakten drie autos beschadigd, waarvan twee moesten worden afgesleept. De beginnend bestuurder bleek onder invloed van 0,3 promille alcohol. Een beginnend bestuurder mag niet boven de 0,2 promille uitkomen. Hierop is de vrouw, die met de schrik vrij kwam, aangehouden. Na verhoor mocht ze het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 12 januari op de Rijksstraatweg in Haren op snelheid: aantal geregistreerde voertuigen: 5520, aantal overtredingen: 131, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.