Politie Drenthe

Woensdag 12 januari 2011

Provincie Drenthe, 12-01-2011

Ongeval op de A28

ASSEN Drie autos raakten dinsdagmorgen betrokken bij een ongeval op de A28 bij Assen. Een 40-jarige man uit Assen reed op de invoegstrook bij Assen-Zuid. Daarachter reed een 20-jarige man uit dezelfde woonplaats. Beiden reden op de invoegstrook op de A28 en wilden invoegen. De 20-jarige man wilde op de A28 direct zijn 40-jarige voorganger inhalen. Hierbij zag hij een 40-jarige vrouw uit Assen, die links op de A28 reed, over het hoofd. De 20-jarige man schrok en kon nog net uitwijken naar rechts. Ook de 40-jarige vrouw schrok, waardoor ze begon te slingeren. Hierdoor botste ze tegen de auto van de 40-jarige man en kwam via de vangrail tegen de middenberm tot stilstand. De betrokkenen hebben licht letsel aan het ongeval overgehouden.

Ongeval op de N48

HOOGEVEEN Een 56-jarige vrouw uit Zuidwolde raakte dinsdagmiddag rond 14.15 uur betrokken bij een ongeval op de N48. De vrouw reed met haar 17-jarige dochter op de Oosterse Veldweg en wilde de N48 oversteken. Toen ze overstak, zag ze een bestuurster (leeftijd en woonplaats nog niet bekend) over het hoofd die in de richting van Zuidwolde reed. Een aanrijding was het gevolg. Laatstgenoemde bestuurster is met rugklachten naar het Bethesdaziekenhuis gebracht.

Man aangehouden wegens vernieling

EMMEN - Een 36-jarige man uit Emmen is dinsdagmorgen aangehouden wegens vernieling van ruiten van een pand aan de Wilhelmsweg in Emmen. De man is ingesloten voor verhoor.

Diefstal uit loods

DIEVERBRUG In de nacht van dinsdag is tussen 4.00 uur en 7.00 uur ingebroken bij een loods aan de Rijksweg in Dieverbrug. Uit de loods zijn onder meer bosmaaiers en diverse soorten gereedschap weggenomen. Onbekenden hebben het hek geforceerd om op het terrein te komen. Mensen die iets bijzonders hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

Diefstal schaftkeet

RUINERWOLD Tussen maandag 10 januari en dinsdag 11 januari is een schaftkeet weggenomen aan de Kievitstraat in Ruinerwold. De eigenaar deed aangifte. De politie doet nader onderzoek.

Winkeldieven aangehouden

EMMEN De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.00 uur twee mensen aangehouden aan de Matissepassage in Emmen op verdenking van winkeldiefstal. Het gaat om een 22-jarige vrouw uit Ter Apel en een 28-jarige man uit Ter Apel. Een oplettende medewerker van een winkel in het centrum van Emmen belde de politie. Toen het tweetal werd aangehouden troffen agenten bij de man en vrouw zes gestolen tassen aan met 83 kledingstukken, 38 sieraden, acht stuks make-up en vier scheermessen. Alle goederen bleken gestolen te zijn bij diverse winkels in het centrum van Emmen. De buit bedraagt enkele duizenden euros. De verdachte man had onder zijn spijkerbroek een gloednieuwe spijkerbroek en onder zijn eigen T-shirt ook nog twee nieuwe shirts aan. Ook deze kledingstukken werden in beslaggenomen. In de winkels werden her en der afgeknipte labels, prijskaartjes en beveiligingsmiddelen gevonden. De eigenaren van de winkels doen aangifte. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Bromfietser zonder rijbewijs

ASSEN Agenten hebben dinsdagavond een 25-jarige man uit Assen bekeurd wegens het bromfietsen zonder geldig rijbewijs op de Pelikaanstraat. De bromfietser negeerde het stopteken van de politie en ging er vandoor. De agenten wisten op basis van het kenteken de eigenaar van de bromfiets te achterhalen. Later die avond is de bestuurder alsnog aangehouden bij zijn woning. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd van beginnende bestuurder

EMMEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 21-jarige bestuurder uit Emmen aangehouden op de Hondsrugweg in Emmen wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 525 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Fietsen zonder licht

NORG De politie heeft woensdagmorgen gecontroleerd in de omgeving van Norg op fietsverlichting. In totaal zijn tien fietsers bekeurd wegens het fietsen zonder licht.