Politie Gelderland-Midden

Twee winkeldieven aangehouden

Publicatiedatum: 12-1-2011 11:51:05

ARNHEM - Bij winkeldiefstallen in twee supermarkten in Arnhem zijn op dinsdag 11 januari twee mensen aangehouden.

Een 15-jarig meisje uit Arnhem werd betrapt op diefstal van blikjes drinken en een fles sterke drank. Zij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het meisje wordt doorverwezen naar Halt. Een 62-jarige vrouw uit Kranenburg probeerde vlees te stelen. Zij kreeg een boete en een winkelverbod. Aan beiden is tevens een schadevergoedingsmaatregel uitgereikt.

Dubbel gepakt
Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Mannen betrapt bij poging diefstal

Publicatiedatum: 12-1-2011 11:49:40

ARNHEM - Een medewerker van een bedrijf betrapte op dinsdag 11 januari rond 8.30 uur twee mannen, die vermoedelijk probeerden koper te stelen vanaf een bedrijventerrein aan de Utrechtseweg in Arnhem.

Toen de mannen de medewerker zagen, reden ze in een auto het bedrijventerrein af. Daarbij reden ze bijna de medewerker aan, die nog net op tijd opzij kon springen. De mannen reden in een Volkswagen Caddy in onbekende richting. Vermoedelijk is er niets meegenomen.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---