Gemeente Bergambacht


QuaWonen informeert bewoners over vernieuwing centrumgebied
---

logo Qua Wonen 12-01-2011 Persbericht van Oua Wonen

QuaWonen werkt samen met de gemeente aan de vernieuwing van het centrumgebied van Bergambacht. Doel is een wijk met een gevarieerd woningaanbod dichtbij voorzieningen. En dat in een goede woonomgeving. De betrokken bewoners zijn deze week geïnformeerd tijdens informatieavonden. In de loop van 2011 wordt er meer bekend over de plannen in het gebied Bloemengaarde, Secretaris Schippersstraat en Schoolstraat.

De impact van de vernieuwingsplannen is groot. Het gaat om een voor Bergambacht groot aantal woningen en achttien procent van het bezit van QuaWonen in Bergambacht. Vanaf medio 2012 worden ruim 120 woningen gesloopt. De woningen zijn gedateerd en het woonoppervlak voldoet niet meer aan de toekomstige woonwensen. Datzelfde geldt voor de woonomgeving; de straten zijn nauw en er is weinig groen. Op dit moment is nog onbekend wat er vanaf 2013 wordt teruggebouwd. Wél is zeker dat de nieuwe woningen ruim en energiezuinig zijn. Ook is er veel aandacht voor een hoogwaardige woonomgeving.

Aandacht voor bewoners
QuaWonen begrijpt dat de vernieuwing van dit gebied vragen en emoties oproept bij bewoners. Bewoners worden dan ook zorgvuldig begeleid naar andere woonruimte. Zij krijgen onder meer voorrang bij het zoeken naar een andere woning en een tegemoetkoming in de verhuiskosten. Dit alles wordt tijdens huisbezoeken verder uitgelegd.

Voorlopige planning sloop
Niet alle woningen worden tegelijkertijd gesloopt. Hieronder de gefaseerde planning zoals QuaWonen die op dit moment voor ogen heeft:
* De 35 woningen in de Bloemengaarde worden naar verwachting gesloopt tussen medio 2012 en medio 2013. De bouw van de nieuwe woningen begint in 2013.

* De woningen in de overige straten worden naar verwachting tussen 2015 en 2018 gesloopt. Dit zijn in totaal 87 woningen in de Secretaris Schippersstraat, Badhuisstraat, Julianastraat en Schoolstraat. De bouw van de eerste nieuwe woningen in dit gebied begint naar verwachting in 2016.