Ingezonden persbericht



Software AG overtreft omzetprognose van een miljard euro in 2010


· Voorlopige cijfers tonen een omzetstijging van ongeveer dertig procent in het boekjaar 2010


· Nettowinst stijgt met ongeveer negentien tot twintig procent

Den Haag, 12 januari 2011 - Software AG (Frankfurt TecDAX: SOW) maakt bekend dat het de omzetprognose van een miljard euro in het boekjaar 2010 overtreft. Dat is een jaar eerder dan gepland. Op basis van voorlopige cijfers verwacht het bedrijf in boekjaar 2010 een omzetstijging van ongeveer dertig procent te boeken ten opzichte van 2009. Software AG verwacht een nettowinststijging van ongeveer negentien tot twintig procent. De definitieve cijfers worden op 27 januari 2011 bekendgemaakt.

Een goede vraag vanuit de financiële en publieke sector voor de datamanagementoplossingen (Enterprise Transaction Systems) en de nieuwe producten van Software AG voor het optimaliseren van bedijfsprocessen droegen significant bij aan de betere resultaten.

Het bedrijf wijst ook op de snelle integratie van IDS Scheer en de gezamenlijke verkooptrajecten met IDS Scheer als factoren die bijdroegen aan de omzet- en nettowinststijging.

####

Over Software AG
Software AG is wereldwijd toonaangevend in Business Process Excellence. Het bedrijf is al veertig jaar actief op het gebied van innovatie en ontwikkelde onder meer de eerste snelle transactionele database Adabas, het eerste platform voor procesanalyse ARIS en het eerste B2B-server- en SOA-integratieplatform webMethods.

We bieden onze klanten end-to-end Business Process Management-oplossingen (BPM) met de laagste Total-Cost-of-Ownership. De toonaangevende merken ARIS, webMethods, Adabas, Natural, Centrasite en IDS Scheer Consulting staan voor een uniek portfolio: processtrategie, -ontwerp, -integratie en -controle; SOA-integratie en datamanagement; procesgedreven SAP-implementatie en strategische procesconsulting en diensten.

Software AG boekte in 2009 een omzet van 847 miljoen euro; er werken meer dan 5.700 medewerkers. Zij bedienen wereldwijd ruim 10.000 bedrijven en overheidsinstellingen in zeventig landen. Organisaties kunnen met de software en diensten van Software AG hun bedrijfsdoelstellingen sneller realiseren. Software AG heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en is genoteerd aan de beurs van Frankfurt (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). Meer informatie is te vinden via www.softwareag.com.