Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN

Woensdag 12 januari 2011

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur

Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast: René van Stipriaan over zijn boek: De jacht op het meesterwerk. Oogetuigen van twintig eeuwen kunstgeschiedenis. In dit boek lezen we dat de weduwe Vermeer een schuld bij de bakker voldoet met twee schilderijen, een spermaschilderij van Andy Warhol in de open haard wordt gegooid, impressionisten elkaar bevechten, en hoe bij Diego Rivera een anatomische les uitloopt op een experiment met kannibalisme. In meer dan honderd verslagen , heet van de naald, over beslissende momenten uit de kunstgeschiedenis zitten we er dicht bovenop als kunstwerken ontstaan en soms ook als ze verdwijnen.

Gawie Keyser over leven en werk van filmregisseur en acteur John Huston. Aanleiding is het opnieuw uitbrengen van de film The African Queen (1951) die hij regisseerde met Humphrey Bogart en Katherine Hepburn. Gawie keyser is filmrecensent van De Groene Amsterdammer.

Rondetafelgesprek over de actualiteit o.l.v. Theodor Holman met Nausicaa Marbe, columniste van de Volkskrant en historicus Chris van der Heijden.

OBA Live
is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)