Provincie Overijssel

Scholieren Pius X College klaargestoomd voor Overijssel Debat Award

7 december 2010

De provincie Overijssel organiseert op 13 januari 2011 de Overijssel Debat Award in samenwerking met het Pius X College uit Almelo en de Jongerenraad Overijssel. In totaal doen er 115 leerlingen mee aan de voorrondes. Zij zijn afkomstig van 13 middelbare scholen uit Overijssel. Uiteindelijk stomen 26 leerlingen, 2 leerlingen per school, door naar de grote finale op 13 januari 2011.

scholieren in debat
Veel interesse in debattrainingen

Op 2 december vond op het Pius X College in Almelo de eerste voorronde plaats, waarbij de leerlingen een training debatteren kregen aangeboden. De 16-jarige Myrthe Maijer van het Carmelcollege Salland is na afloop van de training erg enthousiast. "Ik vond het leuk om te doen. Je leert op deze manier ook van anderen. Ik vond het opmerkelijk hoeveel talent er bij de training aanwezig was."

Overijssel Debat Award

Tijdens de Overijssel Debat Award op 13 januari 2011 gaan de 26 Overijsselse scholieren en Statenleden met elkaar in debat op basis van stellingen over Overijsselse onderwerpen. Uiteindelijk kiest een jury twee finalisten die in een onderling duel gaan strijden om de trofee `beste jonge debater van Overijssel'.

Jong Overijssel Doet Mee!

De Overijssel Debat Award is onderdeel van het programma `Jong Overijssel Doet Mee!', waarmee de provincie Overijssel jongeren via statenspelen en gastlessen laat kennismaken met de democratie en de provincie.