FNV KIEM

Noorderslag vier dagen kloppend hart Groningen

donderdag 13 januari 2011

In Groningen kunnen muziekliefhebbers zich vanaf woensdag 12 januari vier avonden lang laven aan het nieuwste wat Nederland en Europa op muzikaal gebied te bieden hebben. Eurosonic Noorderslag is Europa's belangrijkste festival waar band zich kunnen presenteren via optredens, seminars en showcases.

FNV KIEM is als sponsor van de Pop Prijs al jaren nauw verbonden aan Eurosonic Noorderslag. Deze prijs wordt zaterdagavond uitgereikt aan de artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Kenners tippen dit jaar Caro Emerald. Maar ook de Jeugd van Tegenwoordig en Direct worden genoemd.

Het muzikale aanbod op Eurosonic Noorderslag omvat dit jaar ondermeer de spannende dubstep van groepen als Mount Kimbie en James Blake. Het Friese vijftal Eklin doet een geslaagde poging doet om de Cocteau Twins uit de periode van Garlands te recreëren. Een ander vers jong talent dat op een van de dertig podia in Groningen zijn opwachting maakt is het Spaanse Delorean. De Barcelonezen mengen hypnotiserende elektronische dansmuziek aan indiepop.

De slotavond van Noorderslag op zaterdag is traditiegetrouw gewijd aan Nederlandse artiesten. Het is de muzikale barometer van de Nederland muziek anno 2011. De verschillende podia in de Oosterpoort worden dan ingenomen door gitarist en liedjesschrijver Tim Knol, gitaarrockformatie DeWolff, The Tunes, Eefje, I Am Oak, Beans & Fatback Lola Kite, Perquisite. Maar ook door Nederlandse artiesten als Krach, de rapper Kleine Viezerik, Schradinova, Lilian Hak en wat meer gevestigde namen als The Opposities, Sef en Moss.