Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Man onder invloed van verdovende middelen

Publicatiedatum: 13-1-2011 11:36:04

WAGENINGEN- De politie heeft woensdagavond 12 januari een 29-jarige Wageninger aangehouden op de Bevrijdingsstraat. De man wordt er onder meer van verdacht te hebben gereden onder invloed van verdovende middelen.

De agenten zagen de man rond half acht rijden over de Herenstraat met gedoofde lampen. Hierop gaven de agenten de automobilist een stopteken. Dit negeerde de man waarna er een korte achtervolging ontstond waarbij de Wageninger door een rood verkeerslicht reed. Op de Bevrijdingsstraat stopte de man waarop de agenten hem vroegen zich te legitimeren. Hij verklaarde niets bij zich te hebben en gaf een valse naam op. De agenten vermoedde dat de man onder invloed van verdovende middelen was en troffen een kleine hoeveelheid softdrugs aan in de auto. De man zag de kans er te voet vandoor te gaan. Kort daarna werd hij aangehouden waarbij hij zich hevig verzette en de agenten beledigde en bedreigde. De Wageninger weigerde aan het bureau mee te werken aan een bloedonderzoek vanwege het gebruik van verdovende middelen. De man is vandaag, donderdag 13 januari, in verzekering gesteld voor nader onderzoek.
(004861)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Beschonken bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 13-1-2011 11:33:04

WOLFHEZE- Een 48-jarige Wageningse automobilist is woensdagmiddag 13 januari zijn rijbewijs kwijt geraakt. De man bleek na controle op de Parallelweg te veel alcohol te hebben gedronken.

De agenten kregen rond 13.25 uur de melding dat een automobilist zich vreemd zou gedragen op de Parallelweg. Ter plaatse troffen de agenten de Wageninger aan die net een parkeerplaats af reed en vervolgens zijn auto een stukje verderop weer parkeerde. De man bleek na controle op alcohol met een promillage van 1.45 achter het stuur te hebben gezeten. Dat is bijna drie keer meer dan de toegestane norm. (004744)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---