Gemeente Woudrichem

NIEUWS

Vrijwilligersprijs en Cultuurprijs 2010

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Woudrichem reikte burgemeester Petter de jaarlijkse Vrijwilligersprijs en Cultuurprijs 2010 uit.

De Vrijwilligersprijs gaat jaarlijks naar een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze, vrijwillig en zonder vergoeding verdienstelijk heeft gemaakt voor de Woudrichemse samenleving. De Cultuurprijs van Woudrichem gaat elk jaar naar een groep of een persoon die op belangrijke wijze een bijdrage heeft geleverd aan het culturele klimaat van Woudrichem.

VRIJWILLIGERSPRIJS 2010 voor werkgroep DE BUSDUS

Werkgroep De BusDus is sinds 2002 actief als luisterend oor voor jongeren in de gemeente Woudrichem. De vrijwilligers houden toezicht en schakelen voor bepaalde problematiek of specifieke vragen externe professionals in voor voorlichting. Wie kent niet hun omgebouwde SRV-wagen die in de avonduren her en der in de dorpen van Woudrichem te vinden is? Het onderhoud aan de bus voeren de vrijwilligers overigens ook zelf uit.

De groep ontving uit handen van burgemeester Petter een beeldje dat de vrijwilliger symboliseert, gemaakt door beeldhouwer Jaap Hartman. Ook overhandigde de burgemeester de vrijwilligers een cheque ter waarde van 450 euro.

Genomineerd waren tevens:

De heer Peet Kilwinger, al meer dan 50 jaar lid van voetbalvereniging Woudrichem, wordt door de vereniging gezien als "onmisbare vrijwilliger voor de vereniging". De heer Kilwinger is clubconsul KNVB, elftalleider van het eerste, verzorgt wekelijks de redactie van de bolwerker en is hij 5 dagen per week bezig met onderhoud van terrein, grasvelden en gebouwen.

De heer Bert van Tilborg is al jarenlang vrijwilliger voor voetbalvereniging Woudrichem als klusjesman en is iedere zaterdag te vinden in het "Friethok" van de vereniging. Daarnaast is de heer Van Tilborg al 25 jaar als voorzitter van Stichting Comité Autocross te Woudrichem de drijvende veer achter dit jaarlijkse evenement.

De heer John Verduin organiseert met zijn team al 8 jaar lang de motorcross, waarbij entree- en sponsorgeld geschonken worden aan een goed doel.

De heer Arie Verhey regelt al 35 jaar alle wedstrijden en toernooien van de Rijswijkse Boys. Ook was hij vaak actief als scheidsrechter. Moest hij voor zijn werk een extra postronde doen dan was zijn reactie: "dat is best, maar eerst de voetbal". Zo kon het voorkomen dat hij direct na de voetbal, in trainingspak, op zijn fiets naar zijn werk spurtte en zo zijn extra postronde deed.

De heer Jan van Straten heeft zich ingezet voor Esther de Fijter en haar kinderen na het overlijden van haar man. Jan van Straten heeft er met vele vrijwilligers en bedrijven voor gezorgd dat haar tuin werd opgeknapt en makkelijk werd in onderhoud.

CULTUURPRIJS 2010 voor theatergroep De Stuiter

Stichting de Stuiter brengt sinds 2005 De Stuiter elk jaar onder leiding van professionele regisseurs verrassend locatietheater op bijzondere plekken in onze gemeente. In 2010 speelde de groep Een Midzomernachtdroom van William Shakespeare langs de Alm in Uitwijk, maar de Stuiter speelde ook al eens op de bodem van het oude zwembad in Almkerk. Burgemeester Petter overhandigde de groep een object gemaakt door Nicole Scharpfenecker. Zij liet zich inspireren door de Stuiter die met spelers van diverse achtergrond, leeftijden en ervaring verrassend theater maakt op locatie.

Genomineerd voor de prijs waren ook:

De Activoband. Muziek is ontzettend belangrijk voor de muzikanten van de Activoband. Wie herinnert zich niet hun fantastische optreden voor de Koningin? De band is niet weg te denken uit de regio en treedt natuurlijk regelmatig op. Elke week zetten vrijwilligers zich om te repeteren met de groep.

First Class Entertainment die Woudrichem promoot met onder andere vestinggolf.