Politie Midden- en West Brabant

Snelle doorbraak in overval

Bergen op Zoom , 13-01-2011

Snelle doorbraak in overval

15-jarige Roosendaler aangehouden voor overval tabakszaak

ROOSENDAAL: De politie heeft vanmiddag een 15-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden die verdacht wordt van deelname aan de gewapende overval woensdagmiddag op een tabakszaak aan de Markt. De winkelier werd daarbij met een mes geraakt in zijn gezicht. De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij uitstekende in de winkel opgenomen camerabeelden.

Twee jongens kwamen de zaak binnen. Een van hen bedreigde de eigenaar met een mes. Ze eisten geld. Daarop volgde een worsteling waarbij de eigenaar met het mes in zijn gezicht werd geraakt. Hij liep enkele schrammen op. De daders zijn er daarna vandoor gegaan. Er werd niets buit gemaakt.

In de winkel werd een sporenonderzoek ingesteld. De politie heeft in de omgeving naar de daders uitgekeken maar deze niet meer aangetroffen. Ook werd een SMS-Alert bericht in een straal van 1500 meter aan de deelnemers verzonden. Verder werden direct uitstekende camerabeelden van de winkel en Veilig Uitgaan uitgekeken. Daarop zijn de daders te zien als ze de Markt op fietsen. Met afdrukken van deze beelden werd vanmorgen verder gerechercheerd. Ook werden getuigen gehoord. Er volgde een herkenning van een 15-jarige Roosendaalse jongen, die vanmiddag werd aangehouden. Het onderzoek naar de mededader wordt voortgezet.

Teamchef Rens van den Oever van de politie Roosendaal toonde zich erg verheugd over de snelle aanhouding. "We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de kennis van jongeren die we in ons werk tegenkomen. Dit heeft mede vandaag tot een snelle arrestatie geleid. Ik ben trots dat we nu al een doorbraak hebben in dit onderzoek. Ook vorige week hadden we nu snel succes bij een overval op een snackbar. Ook hiervoor werd een jonge knul (14) aangehouden".

Overval Gamma Roosendaal in Bureau Brabant

ROOSENDAAL: Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt in de uitzending van komende maandag aandacht aan een overval op een bouwmarkt in Roosendaal op 25 mei 2010.

Twee medewerkers komen in de vroege ochtend van 25 mei 2010 bij hun werk, de Gamma in Roosendaal aan. Als de twee maar amper binnen zijn, worden zij verrast door twee gewapende overvallers. De medewerkers moeten onder bedreiging van het vuurwapen mee naar de kluisruimte en de kluis openen. De daders blijven om geld roepen en hun slachtoffers moeten op de grond gaan liggen, waarna één van hen vastgebonden wordt. De overvallers zien kans om met geld en persoonlijke spullen van hun slachtoffers weg te vluchten.

De overvallers konden niet ontkomen aan de bewakingscamera.

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 17 januari 2011 om 18.00 uur opOmroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 18 januari 2011 om 17.00 uur.

Hennepkwekerij in loods

OSSENDRECHT: De politie heeft woensdagmiddag in een loods aan de Putseweg een hennepkwekerij ontdekt. In drie ruimten werden bij elkaar 662 hennepplanten aangetroffen. Deze planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie kwam de plantage na een tip en middels
stroommetingen op het spoor. Er wordt een nader onderzoek naar de exploitant ingesteld.

Auteur

Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 13-01-2011 16:50 | © Regio Midden en West Brabant |