FloraHolland


FloraHolland maakt uitslag twee stemronde Glazen Tulp bekend

FLORAHOLLAND (13 januari 2011) - De halve finalisten uit de tweede stemronde voor de Glazen Tulp 2011 zijn bekend. In deze tweede stemronde beoordeelden handelaren producten in de categorieën snijbloemen en kamerplanten. Alle in- en verkopers die klant zijn bij FloraHolland kunnen op deze manier hun mening geven over nieuwe producten. In totaal zijn er vier stemrondes. Daarna wordt in de halve finale bepaald welke producten genomineerd zijn per categorie. De Glazen Tulp wordt jaarlijks uitgereikt door bloemenveiling FloraHolland en gaat naar de beste marktintroductie in de sierteeltsector.

Uitslag tweede stemronde

Categorie snijbloemen

- Pulsatilla vulgaris Alba - Jac. M. van Schagen (Heerhugowaard)
- Eustoma russellianum Piccolo Hot Lips - Gebr van der Lugt ('s-Gravenzande)

- Hydrangea macrophylla Glowing Alps (paars) - Kwekerij Ben Boers ('s-Gravenzande), Sonneveld Hydrangea (Bleiswijk), Kwekerij Hortensia (Ter Aar), Kwekerij Joep vd Bosch (Bergschenhoek), Kwekerij Berkelrode (Hogerheide) en Kwekerij Greeve (Berkel en Rodenrijs).

Categorie kamerplanten

- Zantedeschia Odessa - Dynaplant (De Lier) en Fa L.G. Vreugdenhil & Zn. ('s-Gravenzande)

- Hibiscus Long Life - WK plant (Naaldwijk) en Plantenkwekerij de Wilgenlei (Bleiswijk)

- Monstera deliciosa Piccolo - Persoon Potplanten (De Lier)

Stem voor gerbera
Komende week kunnen in- en verkopers in de categorie snijbloemen stemmen op de gerbera. Kopers met een klantnummer van FloraHolland kunnen hun stem uitbrengen tot en met 22 januari 2011. Klik hier voor het stemformulier. In februari worden kopers opnieuw uitgenodigd om te stemmen. Dan komen producten in andere categorieën aan bod.

Kijk voor meer informatie en de foto's op www.floraholland.com. Voor vragen over de nieuwe opzet of de selectie van producten kan men contact opnemen met Martijn Bentvelsen T 0174 63 42 84 of Anne-Marie Looije T 0174 632478.

Fotobijschrift: Halve finalisten Glazen Tulp 2011.