Gemeente Almere

Beschermd wonen aan de Balistraat

13-01-2011

JPG Kwintes heeft het voornemen om aan de Balistraat in Almere Buiten zorgstudio's te bouwen voor jongeren zonder een vaste verblijfplaats. Het gaat hier om een beschermd wonen project. Het gebouw komt tussen de Evenaar en het spoor, direct achter Gezondheidscentrum De Compagnie. Deze voorziening past binnen het huidige bestemmingsplan. Om de bouw van start te kunnen laten gaan wordt een omgevingsaanvraag ingediend.

Ruime ervaring

Kwintes biedt ondersteuning aan mensen met een psychische of sociale kwetsbaarheid bij wonen, werken, leren en recreëren. Ze hebben een beschermd wonen project ontwikkeld voor jongeren zonder vaste woon- of verblijfplaats. Door middel van een speciale methode, worden de jongeren begeleid. Ze wonen in groepsverband en worden voorbereid op zelfstandig wonen of krijgen begeleiding bij terugkeer naar huis. Omdat niemand hetzelfde is, levert Kwintes zorg op maat, ook voor deze jongeren. De jongeren krijgen intensieve 24-uurs begeleiding en toezicht. Deze voorziening biedt onderdak en begeleiding aan ongeveer veertig jongeren.

Verhuizing

Deze voorziening is niet nieuw. Op dit moment maakt Kwintes tijdelijk gebruik van het asielzoekerscentrum in het Fanny Blankerskoensportpark in Almere Stad. De reden voor de verhuizing is dat het nieuwe gebouw aan de Balistraat beter passende ontwikkelmogelijkheden biedt aan de jongeren en voor langere termijn beschikbaar is.

Gemeentebrede ontwikkelingen

Omdat Almere de afgelopen jaren explosief gegroeid is, en de maatschappelijke voorzieningen niet zijn meegegroeid, steunt de gemeente deze plannen. Bij een grote stad, die Almere is, horen ook voorzieningen als deze.

Informatie

Bewoners en ondernemers uit directe omgeving zijn per brief op de hoogte gesteld. Zij worden door gemeente Almere en Kwintes geïnformeerd over de verdere ontwikkelingen. Meer informatie is te vinden op: http://www.almere.nl/leven_en_werken/zorg_en_welzijn/maatschappelijke_v oorzieningen/balistraat.