Gemeente Enschede

Gezocht: vrijwilligers voor educatieve natuuractiviteiten

Natuur- en milieueducatie van de gemeente Enschede is op zoek naar vrijwilligers voor het begeleiden van activiteiten voor kinderen in het basisonderwijs. Wie wil er meehelpen om natuureducatie aanschouwelijk te maken en kinderen natuurbelevingen voor het leven mee te geven? Om deze natuuractiviteiten goed te kunnen uitvoeren is Natuur- en milieueducatie op zoek naar mensen die zich enthousiast willen inzetten en affiniteit hebben met kinderen en natuur!

Als Hennik en Dika
Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark is een authentiek Twents lös hoes uit 1775. Een lös hoes is een Twentse boerderij waar mensen en dieren in dezelfde ruimte leefden. Om te laten zien hoe de sfeer toen was, komen
kinderen van de Enschedese basisscholen in januari en februari op bezoek bij boer Hennik en boerin Dika in Het Lammerinkswönner. Zij gaan er terug in de tijd en maken mee hoe kinderen vroeger op een Twentse boerderij leefden. Zo gaan de kinderen zelf aan de slag om te weven, houtzagen en koken op de oude manier!
Hier is natuurlijk wèl enthousiaste en deskundige begeleiding bij nodig......... wie meldt zich aan?

Op avontuur in de natuur
Ook biedt Natuur en milieueducatie activiteiten aan buiten in de natuur voor de Enschedese basisscholen en voor de naschoolse opvang. Een aantal uitdagende excursies speelt zich af in een van de Enschedese natuurgebieden. Tijdens deze excursies ervaren de leerlingen de fascinerende veranderingen in de natuur tijdens alle seizoenen. "Wat voor planten- en dierenleven zie je, ervaar weersverschijnselen in de natuur, leer alles over wintervachten en lenteveranderingen". Op de kinderboerderijen en in het Ledeboerpark is er in de schoolvakanties een avontuurlijk natuuraanbod voor de Enschedese jeugd. Wie helpt mee om kinderen gezond buiten de natuur te laten verkennen?

Heeft u zin om een actieve bijdrage te leveren? Meld u aan als vrijwilliger voor het begeleiden van onze (school)activiteiten buiten in de natuur!

Bel naar Natuur- en milieueducatie van de gemeente Enschede en vraag naar Thea Otten (tel. 053 4817833) of Benno Buursink. (tel. 053 4351825).