Intertek biedt ondersteuning bij het voldoen aan de nieuwe EU Plastics Implementing Measure (PIM)

Intertek ondersteunt bedrijven bij het voldoen aan de nieuwe Europese “Plastics Implementing Measure” (PIM) voor kunststoffen die in contact komen met levensmiddelen

UTRECHT--(BUSINESS WIRE)-- 20110113 --

Intertek, een toonaangevende wereldwijde leverancier van kwaliteit- en veiligheidsdiensten aan een breed scala van industrieën, biedt o.a. laboratoriumtesten en ondersteuning bij implementatie van wet- en regelgeving om te voldoen aan de nieuwe Europese “Plastics Implementing Measure” (PIM).

Naar verwachting zal deze nieuwe verordening die van toepassing is op kunststoffen die bedoeld zijn om in contact te komen met levensmiddelen, in 2011 worden goedgekeurd door de Europese Unie. In september 2010 heeft het “Standing Committee on the Food Chain and Animal Health (SCFA)” deze nieuwe verordening aangenomen. Momenteel ligt de verordening voor toetsing bij het Europees Parlement en de Europese Raad. Indien er geen bezwaren zijn kan de verordening worden aangenomen in januari 2011. PIM vervangt dan onder meer de kunststoffen Directive 2002/72/EG.

De belangrijkste veranderingen die door de “Plastic Implementing Measure” (PIM) worden ingevoerd zijn:

  • Maatregelen voor kunststoflagen in meerlaagsmaterialen
  • Wijzigingen in de simulanten die gebruikt worden voor migratietesten
  • Gestandaardiseerde testcondities voor migratietesten

De nieuwe regels voor de migratietesten zullen, na goedkeuring van PIM, over twee jaar van toepassing zijn. Alle documentatie zal 5 jaar na de goedkeuring van PIM gebaseerd zijn op de regelgeving van de nieuwe verordening.

Intertek’s expertise voor materialen die in contact komen met levensmiddelen omvat o.a. ondersteuning bij de implementatie van internationale en nationale wet- en regelgeving incl. consultancy, migratie studies, migratie analyses, stoffennotificatie bij EFSA of de FDA. Bezoek onze internetsite voor meer informatie over de ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en diensten van Intertek op het gebied van voedselveiligheid:

www.intertek.com/polymers/pim/

www.intertek.com/packaging/testing/migration-and-food-/contact/

www.intertek.com/food/

Over Intertek

Intertek Group plc. is een vooraanstaand leverancier van kwaliteits- en veiligheidsdiensten wereldwijd. De services omvatten het auditeren, inspecteren, testen, certificeren en het bewaken van kwaliteit, Intertek medewerkers ondersteunen het succes van de klant in de markt d.m.v. het leveren van toevoegde waarde aan de producten en processen van hun klanten. Intertek beschikt over wereldwijde kennis en expertise waarmee zij haar klanten ondersteunt, via een netwerk van 1.000 laboratoria en kantoren met meer dan 26.000 medewerkers verspreid over 110 landen. Voor meer informatie www.intertek.com

CONTACT:
Intertek
Eric Ris, +31 (0)88 126 8888
Business Development Director
eric.ris@intertek.com
of
Erik Holladay, +1 713 407 3500
Global Marketing Director
erik.holladay@intertek.com
of
Chantal Haarmann, +31 (0)88 126 8888
Marketing Executive

chantal.haarmann@intertek.com

Ticker_symbol LSE:ITRK