Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie/TROS

Hilversum, 11-01-2011

SEF THISSEN OP OPENING

EUROPEES JAAR VRIJWILLIGERSWERK

Aanstormend operatalent Sef Thissen zingt donderdag, tijdens de opening van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk 2011, zijn lied 'Living for Giving'. Dit lied is speciaal geschreven om de waardering voor de vele vrijwilligers uit te spreken. Het nummer is ook te horen als intromuziek voor het wekelijkse TROS tv-programma OPSTEKER VAN DE WEEK.

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (VWS) opent donderdag 13 januari in Den Haag het Europees jaar van het vrijwilligerswerk. Zij geeft daar het startsein voor een promotietour door meer dan 130 gemeenten in Nederland. Ook de TROS haakt aan bij het vrijwilligersjaar. Met het tv-programma OPSTEKER VAN DE WEEK (vrijdag 17.55 uur) reikt zij wekelijks aan een vrijwilliger een onderscheiding uit. Daarnaast wil de TROS met het lied van Sef Thissen alle vrijwilligers bedanken.

De tekst voor 'Living For Giving' is geschreven door Paula Patricio, componist is Edwin Schimscheimer. Het nummer is geproduceerd door Han Kooreneef en de bewerking is van Franck van der Heijden.

Voor meer informatie over de opening van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk: www.vrijwilligerswerk.nl

Voor meer informatie over de OPSTEKER VAN DE WEEK: www.tros.nl/opsteker