Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Snelst groeiende Europese luchtvaartmaatschappij
Turkish Airlines: 11 nieuwe bestemmingen in 2011

Amsterdam - 13 januari 2011 - Turkish Airlines, de sterkt groeiende Europese luchtaartmaatschappij lanceert in 2011 maar liefst 11 nieuwe bestemmingen.

In het eerste kwartaal van 2011 worden drie nieuwe bestemmingen toegevoegd aan het wereldwijde netwerk van de carrier. Turkish Airlines start op 30 januari driemaal per week met een vlucht naar de Chinese metropool Guangzhou. Met ingang van 3 maart wordt de Westkust van de Verenigde Staten direct bereikbaar vanuit Istanbul met nieuwe vluchten op Los Angeles en vanaf 14 maart is Shiraz, 'de tuin van Iran' vier keer per week bereikbaar met Turkish Airlines.

Het Star Alliance lid zal daarnaast ook sterk uitbreiden binnen Europa met nieuwe vluchten naar onder andere de Spaanse steden Malaga en Valencia, het Franse Toulouse en de Italiaanse bestemmingen Napels, Turijn en Genua. Ook Thessaloniki (Griekenland) en de Philippijnse hoofdstad Manilla staan voor 2011 op het programma.

Turkish Airlines vliegt momenteel naar 171 bestemmingen, waaronder 130 internatonale en 41 nationale routes.

Kijk voor meer informatie over Turkish Airlines op www.thy.com

Over Turkish Airlines:
Turkish Airlines beschikte in het oprichtingsjaar 1933 over een vloot van slechts 5 vliegtuigen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een 4-sterren luchtvaartmaatschappij met een vloot van 153 vliegtuigen die vliegen op 171 bestemmingen over de hele wereld, waaronder 41 nationale en 130 internationale bestemmingen. Over Star Alliance:
Turkish Airlines maakt deel uit van het Star Alliance netwerk, dat werd opgericht in 1997. In totaal biedt het Star Alliance netwerk 21.000 dagelijkse vluchten naar 1.160 bestemmingen in 181 landen.