Gemeente Rotterdam

13 januari 2011

Marathonweg wordt Coen Moulijnweg

Om Coen Moulijn blijvend te eren heeft het college van B en W vandaag besloten de Marathonweg, die ten zuiden langs de Kuip loopt, om te dopen tot Coen Moulijnweg. De familie Moulijn, voetbalclub Feyenoord, de supportersvereniging Feyenoord en de deelgemeente IJsselmonde hebben hiermee ingestemd. De datum voor de officiële onthulling van het straatnaambord zal in overleg met de familie worden bepaald.

Op 4 januari overleed voetballer Coen Moulijn op 73-jarige leeftijd. Op 8 januari werd hij onder grote belangstelling en met gepaste eer begraven. Burgemeester Aboutaleb: "Coen Moulijn verdient een hoofdstuk in de Rotterdamse geschiedenis. Hij heeft grote verdiensten gehad voor het Nederlands voetbal en Feyenoord in het bijzonder, met als hoogtepunt het behalen van de Europacup in 1970. Hij groeide uit tot een symbool, vooral door die kenmerkende Rotterdamse eigenschap om uit te blinken en toch bescheiden te blijven. Met de Coen Moulijnweg verbinden we zijn naam voorgoed aan de stad."

Wethouder Alexandra van Huffelen (verantwoordelijk voor de straatnamencommissie) en burgemeester Aboutaleb zullen het besluit ondertekenen. Na publicatie in het Gemeenteblad wordt het naar de gemeenteraad verzonden.



Gemeente Rotterdam