NU.nl veruit populairste nieuwssite onder studenten

14/01/2011 10:24

Studentennet B.V.

76 procent van de studenten gaat voor nieuws naar Nu.nl. Daarmee is het veruit de populairste nieuwssite onder studenten. Dat blijkt uit onderzoek van Studenten.net naar het online gedrag van studenten. Geenstijl volgt met 18 procent en NOSHeadlines trekt 17 procent van de studenten. Van de landelijke kranten scoort Telegraaf.nl het hoogst met 16 procent. Vooral onder mbo'ers is de nieuwssite populair.

VK.nl wordt door 14 procent van de studenten bezocht, NRC.nl door 11 procent. NRCnext.nl doet het minder met 9 procent. AD.nl trekt 8 procent en Fok.nl 6 procent.

99 procent van de studenten bezoekt YouTube

YouTube is met afstand de meest populaire videosite en wordt door 99% van de studenten bezocht. Dumpert volgt met een kwart van de studenten.

Studentensites

84,5 procent van de studenten bezoekt wel eens een studentensite, waarvan 67 procent Studenten.net. Studenten.nl wordt door 10% van deze studenten wel eens bezocht. Sum.nl en Nobiles.nl worden beide door 5% bezocht. Behorende tot de slechts bezochte sites zijn Student.nl (3%), Studenten.com (2%), Mijnstudentenleven.nl (2%), Soggen.nl (2%) en de hekkensluiter Studenticoos.nl (1%).

Studenten.net is met een gemiddeld cijfer van 7,2 de best beoordeelde studentensite. Gevolgd door Student.nl en mijnstudentenleven.nl (elk een 7,1). Middenmoters zijn Studenten.nl, Nobiles.nl (beide een 6,9) en Sum.nl (6,7). Studenticoos.nl en Studenten.com worden matig beoordeeld met een 5,3 en een 5,7.

Vacaturesites

51 procent van de studenten bezoekt wel eens een (studenten)vacaturesites. Wo'ers zoeken het minst vaak via een website een baan. Mbo'ers het vaakst. Studentenbaan.nl is met 26% de populairste vacaturesite onder studenten, op de voet gevolgd door bijbanen.nl (23%). De Nationale Vacaturebank trekt 18 procent, Studentjobs 17 procent en Monsterboard 15 procent.

Sites van uitzendbureaus

43 procent van de studenten bezoekt wel eens een website van een uitzendbureau. Van de uitzendbureaus heeft Studentenwerk de populairste website, 23% bezoekt de site. 19% bezoekt de website van Randstad. Verder gaat 10 procent naar de site van Tempoteam, 9 procent naar de site van ASA Student en 8 procent naar die van Start People.

Stagesites

Een kwart van de studenten bezoekt wel eens een stagesite. Stageplaza.nl wordt het vaakst bezocht, met 14 procent. 13 procent van de studenten op zoek naar een stage bezoekt Stages.nl en even zoveel Stagemotor.nl.

Hoe is de student online?

83% van de studenten is via een laptop online. Daarnaast wordt de vaste pc door 34% gebruikt om online te zijn en 33% is (ook) online via het mobieltje. De tablet scoort nog laag onder studenten, slechts 2 procent is op deze manier online.


- einde persbericht -

Over het onderzoek

820 studenten hebben in december 2010 deelgenomen aan het onderzoek naar internetsites en internetgebruik. Hierin werd gevraagd naar hun bezoek aan studentensites, nieuwssites, vacaturesites en sites van uitzendbureaus, maar ook naar online shoppen, online video kijken en online radio luisteren. Een persbericht over studenten en social media is reeds verschenen.

De verhouding man/vrouw in het onderzoek was 36% man en 64% vrouw. De gemiddelde leeftijd van de respondenten is 19 jaar. 48% studeert aan het wo, 46% aan het hbo, 6% aan het mbo. 59% is uitwonend en 41% thuiswonend.

Over Studenten.net

Studenten.net is sinds 1997 de grootste website voor hbo- en wo-studenten en heeft op dit moment iets meer dan 303.000 leden en meer dan 20.000 bezoekers per dag. Moederbedrijf All4Students BV is uitgever van bepalende internettitels als Studenten.net, Studentenbaan.nl, Stages.nl en Studentenkamers.nl. Op de sites kunnen studenten onder meer terecht voor bijbanen, stages, kamers, kortingen, prijsvragen, reizen en informatie over studie, carrière en vrije tijd.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.studenten.net

http://www.studenten.net