Gemeente Maastricht

Waterpeil Maas stabiliseert

tot de middag lichte stijging, erna stabilisering

14 januari 2011, 11.00 uur

De prognose van Rijkswaterstaat is dat het waterpeil van de Maas tot vrijdagmiddag nog licht stijgt ca NAP+ 46.35m bij meetpunt St. Pieter in Maastricht (1850 m3/s). Naar verwachting stabiliseert de waterstand daarna en zal het vervolgens dalen. Ook het water in de beken zal gaan dalen. Bij deze waterstanden zullen de toevoerwegen naar Itteren en Borgharen niet onder water lopen.

Auto's terughalen De bewoners die gisteren uit voorzorg geïnformeerd zijn met de mededeling hun auto's uit het gebied te halen, kunnen deze weer terughalen. Gevraagd wordt dit voor 18.00 uur te doen in verband met de verkeersdoorstroming.

Bereikbaarheid Op dit moment zijn er voor Borgharen en Itteren de volgende aanpassingen voor de bereikbaarheid: * De verbindingsweg tussen beide dorpen, Pasestraat, is nog afgesloten tot nader bericht. Er staat nog 10 cm water in bochten. Daardoor kan de weg niet volledig op veiligheid gecontroleerd worden. Bovendien zijn de bermen zo zacht dat deze gevaarlijk zijn. * Veolia rijdt nog niet de normale route. De bus stopt voor Borgharen bij de rotonde Balijeweg/Borgharenweg en voor Itteren op Meerssenhoven bij de brug. Tussen deze punten en de dorpen rijden pendelbussen. De pendelbussen stoppen bij alle normale haltes, maar zullen niet precies volgens de dienstregeling rijden. Als de pendelbus net vertrokken zou zijn, is er een maximale wachttijd van twintig minuten. * Het eenrichtingsverkeer op de Ankerkade en Meerssenhoven blijft gehandhaafd tot 18.00 uur.

Meer en actuele informatie Actuele informatie krijgt u via deze site. De actuele waterstanden kunt u volgen via NOS-teletekstpagina 720 of via de website van Rijkswaterstaat www.actuelewaterdata.nl. Het centraal informatienummer is tot 17.00 uur voor u bereikbaar : (043) 350 50 25.