Vestia


14-1-2011

Kunstenaarsinitiatief Stichting B.a.d behouden voor toekomst
---

ROTTERDAM - Het is een lastige periode voor de kunstwereld. Door bezuinigingen verkeren steeds meer kunstenaars in zwaar financieel weer. Voor kunstenaarsinitiatief Stichting B.a.d, in de Rotterdamse wijk Oud Charlois, schijnt er echter weer een lichtpuntje aan de horizon.

Het voormalig schoolgebouw aan de Talingstraat waar kunstenaarsinitiatief Stichting B.a.d huist, wordt opgeknapt. Woningcorporatie Vestia Rotterdam Feijenoord heeft het pand aangekocht. Vestia en B.a.d hebben vanmorgen hun handtekening gezet onder een nieuw plan. In deze samenwerkingsovereenkomst staat dat Vestia het pand zal opknappen, waardoor deze belangrijke broedplaats voor kunstenaars ook voor de toekomst behouden blijft. De bewoners ervan bouwen vervolgens de ateliers, de woonwerkruimten, de gastenverblijven en collectieve ruimten naar eigen inzicht af.

Meerwaarde voor de wijk
Vestia ziet een meerwaarde in de woon- en werkpraktijk van de stichting voor de leefbaarheid van de buurt. De kunstenaars van Stichting B.a.d. leveren al jarenlang een aanzienlijke bijdrage aan de wijk. Ze denken mee over maatschappelijke vraagstukken, laten bewoners en professionals daar over meedenken en ontplooien veel mooie projecten ter verbetering van de buitenruimte. Doordat Vestia het pand opknapt, wordt de zorg van het fysieke onderhoud uit handen genomen van de kunstenaars zodat er meer capaciteit overblijft voor projecten ten behoeve van wijkontwikkeling. Ook de deelgemeente Charlois ziet het maatschappelijke belang van deze kunstenaars en draagt Stichting B.a.d. een warm hart toe, wat blijkt uit het reeds opgeknapte binnenterrein achter het voormalige schoolpand.

*

Trefwoorden die gekoppeld zijn aan dit artikel

Kunst & Cultuur Leefbaarheid

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 73.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult.