AF-erkende bedrijven: gemiddelde kwaliteit 8,6 en aanbeveling van 98%

14/01/2011 13:34

Stichting AF-Erkenningsregeling

Hoge score op geleverd werk vertaald zich terug met hoge score aanbeveling.

De AF-erkende schilders-, onderhouds-, glaszet- en behangbedrijven leveren een hoge kwaliteit. Maar liefst een gemiddeld cijfer van 8,6 (op een 10-puntsschaal) geven de opdrachtgevers aan het uitvoerend AF-erkend bedrijf. Deze score vertaalt zich meteen terug in een hoge aanbeveling aan anderen. Maar liefst 98% van alle opdrachtgevers is zo tevreden dat het betreffende AF-erkende bedrijf wordt aanbevolen bij anderen. Dit blijkt uit de cijfers van het Klantentevredenheidsonderzoek (KTO) dat de Stichting AF sinds media 2008 voert. Bijna 1.000 opdrachtgevers werkten het afgelopen jaar mee aan dit online-onderzoek.

Beoordelingen van klanten die online worden gegeven gaan steeds meer gelden als de moderne mond-tot-mondreclame. Uit recentelijk marktonderzoek blijkt dat circa 62% van de mensen recensies van anderen laat meewegen in de eigen aankoopbeslissing. Bij regelmatige onlinekopers is dit zelfs 71%.





http://www.af-erkend.nl


Noot voor de redactie:

In onze perssectie vindt u onze persberichten & aanvullend materiaal terug via www.af-erkend.nl/pers.

Stichting AF-Erkenningsregeling

De AF-erkenningsregeling is een initiatief van FOSAG, ondernemersorganisatie voor de schilders-, onderhouds- en metaalconserverings, en glaszetbranche. In totaal zijn er in Nederland ruim 1.550 door deze branche erkende schilders, glaszetters en behangers. Zij werken met voorwaarden die overeengekomen zijn met Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond en waarin de uitvoering van werk tussen opdrachtgever en opdrachtnemer inclusief (nakomings)garanties door de Stichting AF zijn geregeld. Eens in de drie jaar worden deze bedrijven geheel doorgelicht inclusief een technische inspectie. Sinds 2008 werkt Stichting AF met het online Klantentevredenheidsonderzoek (KTO).

Voor meer informatie /