Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 14 januari

Alkmaar, 14-01-2011 o 15.00 uur

Overval op supermarkt

Alkmaar, donderdag 13 januari

Donderdagavond vond een overval plaats op een supermarkt aan de Kwakelkade. Rond 19.25 uur liep een man de supermarkt binnen via de ingang aan de Oosterwezenstraat. De man richtte een vuurwapen op één van de caissières en dwong haar het geld uit de kassa af te geven. De overvaller verliet hierna de supermarkt weer met buit. Opvallend was dat de man een helm droeg. Het is niet bekend of hij op een brommer of scooter was.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Kwakelkade rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Drie inbrekers op heterdaad aangehouden

Alkmaar, donderdag 13 januari

Drie Roemenen van 20, 23 en 27 jaar zijn donderdagavond rond 20.30 uur aangehouden op de Arcadialaan. De politie kreeg een melding dat de drie erg vele interesse hadden in de woningen op de laan.

Agenten troffen de drie mannen ter plaatse aan en zagen dat één van hen op de uitkijk ging staan en de twee anderen en een steeg in liepen. Zij gingen bij een hoekwoning de tuin in. De twee mannen probeerden een raam open te breken. Een van de mannen liep de tuin uit en liep recht in de handen van een agent. De andere man ging ervan door. Hij werd na een zoekslag gevonden achter een tuinhuisje in de tuin van een ander huis. Hij had een schroevendraaier en een koevoet bij zich. De man die op de uitkijk stond werd ook aangehouden. Alle drie de verdachten werden overgebracht naar het politiebureau.

Gedeeltelijk ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen

Alkmaar, donderdag 13 januari

In een woning aan de Jan van Goyenstraat werd donderdagmiddag rond 17.35 uur een gedeeltelijk ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. De politie kreeg een melding dat een groep mensen met grote zakken de woning verlieten. Agenten roken ter plaatse een sterke wietlucht. In de woning werd niemand aangetroffen. Er werd een gedeeltelijk ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen en nog circa 50 wietplanten. Er was sprake van diefstal van stroom. De meter werd door energiebedrijf Liander in beslag genomen.

Snelheidscontrole

Avenhorn, donderdag 13 januari

Op donderdagavond controleerde de politie op snelheid op de Grosthuizen in Avenhorn. De controle werd uitgevoerd met een lasergun, een uit de hand te bedienen snelheidsmeter. In totaal bleken zeven bestuurders sneller te rijden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 87 km per uur. De overtreders kregen direct een bekeuring mee naar huis.

De politie controleerde op deze plaats omdat er regelmatig klachten binnen komen over de soms hoge snelheden van automobilisten.

Spiegels tegen elkaar

Bergen, dinsdag 11 januari

De politie is op zoek de bestuurder van een zwarte auto, mogelijk een bestelbus of een MPV die op dinsdag 11 januari omstreeks 09.00 uur bij een aanrijding betrokken was op de Kanaaldijk (N9) in Bergen.

Een 20-jarige vrouw uit Anna Paulowna reed in haar auto in de richting Alkmaar. Ter plaatse van de wegwerkzaamheden bij de tunnel onder het kanaal, zit een knik in de weg. Hoewel er grote waarschuwingsborden staan die waarschuwen voor slechte belijning, lopen oude en tijdelijk nieuwe lijnen zodanig door elkaar dat bestuurders regelmatig op de verkeerde weghelft terecht komen.

Vanuit tegengestelde richting kwam een zwarte auto aangereden. In de knik klapten de spiegels van beide autos tegen elkaar aan. Hierdoor brak de spiegel van de auto van de vrouw uit Anna Paulowna. De spiegel sloeg tegen de portierruit die hierdoor versplinterde. De vrouw liep verwondingen op door de glassplinters. De bestuurder van de zwarte auto reed na de aanrijding door. Zijn gegevens zijn niet bekend.

De politie verzoekt de bestuurder, of eventuele getuigen van het ongeval, contact op te nemen met de politie in bergen. De politie is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Bedreiging met vuurwapen

Alkmaar, donderdag 13 januari

Op donderdag deed een 32-jarige man uit Alkmaar aangifte van bedreiging met een vuurwapen door een 38-jarige man uit Egmond aan Zee.

Het slachtoffer was door zijn vriendin omstreeks 16.00 uur afgezet op de Pettemerstraat in Alkmaar, waar zijn fiets stond. Toen hij naar zijn fiets liep stopte er plotseling een personenauto, bestuurd door de verdachte, de ex-vriend van de vriendin van het slachtoffer. Hij draaide het raam van het portier naar beneden en richtte een (mogelijk) vuurwapen op het slachtoffer waarbij hij hem ook mondeling met de dood bedreigde. Nadat het slachtoffer was weggedoken, reed de verdachte weg. De politie trof de verdachte even later aan in Egmond aan Zee. Hier werd hij aangehouden. In de auto werden een (mogelijk) vuurwapen, een stroomstootwapen en munitie aangetroffen. De wapens werden in beslag genomen.

Woninginbraak

Bergen, donderdag 13 januari

Op donderdag werd tussen 13.30 en 19.30 uur ingebroken in een woning aan de Rondelaan. De daders kwamen binnen door een raam van de bijkeuken in te slaan. De gehele woning werd doorzocht. Er werden onder anderen een laptop en een digitale camera buitgemaakt.

Sluit je schuur ook af

Regio-Kolhorn, vrijdag 14 januari

De politie waarschuwt bewoners dan deze regio hun schuurtjes goed af te sluiten. Eventuele slachtoffers van diefstal uit schuurtjes worden verzocht, voor zover dat nog niet is gebeurd, om aangifte te doen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Op maandag 10 januari omstreeks 04.10 uur kreeg de politie melding van twee verdachte personen, die in de omgeving van de Willem Bestevaerstraat in Kolhorn rondliepen. De getuige vermoedde dat het duo op inbrekerspad was. Ter plaatse trof de politie een personenauto aan die door de getuige was genoemd als zijnde de auto van de verdachten. In de auto lagen allerlei voorwerpen, waaronder gereedschap, voedingsmiddelen en hengels. Ter plaatse konden twee mannen worden aangehouden. Het ging om mannen uit Schagen van 29 en 33 jaar oud.

Tijdens het onderzoek bleek dat de mannen vaker s nachts een bezoek brachten aan schuurtjes bij woningen. Deze blijken vaak niet te zijn afgesloten of te zijn voorzien van hang- en sluitwerk van matige kwaliteit, terwijl er vaak duur gereedschap of dure fietsen in opgeborgen worden.

De verdachten zijn in verzekering gesteld.

DNA nekt inbreker

Schagen, vrijdag 14 januari

Een 18-jarige jongen uit Hippolytushoef werd afgelopen week aangehouden wegens inbraken in twee sportkantines in januari 2010 in zijn woonplaats. De politie kwam de verdachte op het spoor door bloedsporen.

De verdachte had zich tijdens de inbraken verwond en bloed achtergelaten. Uit dit bloedspoor werd een DNA-profiel opgemaakt dat werd opgeslagen in een databank.

In de nacht van 12 op 13 november werden in Anna Paulowna verschillende autos opengebroken op de Stationsweg. Ook werd er ingebroken in enkele sportkantines op het Sportpark aan de Randweg. Ook hierbij werd bloed aangetroffen. Voor deze diefstallen hield de politie de 18-jarige jongen uit Hippolytushoef aangehouden. Het DNA-profiel dat samen werd gesteld op basis van het bloedspoor uit Anna Paulowna werd vergeleken met de gegevens uit de database. Hieruit bleek, dat het om dezelfde dader ging.

De jongen werd nogmaals aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Nekklachten na aanrijding

Julianadorp, vrijdag 14 januari

Een 68-jarige automobiliste uit Zwolle en een 45-jarige automobiliste uit Den Helder werden vrijdagochtend na een aanrijding op de Rijksweg naar het ziekenhuis vervoerd. De 68-jarige vrouw kwam rond 11.25 uur van de Schoolweg en wilde de Rijksweg oversteken. Zij zag hierbij de van links komende 45-jarige automobiliste over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij het voertuig van de 68-jarige vrouw aan de bestuurderskant geraakt werd. De twee bestuurders en de passagier van de 68-jarige vrouw werden met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Zij moesten hier ter observatie een nacht blijven.

Auto meegesleurd door vrachtwagen

Alkmaar, vrijdag 14 januari

Een 46-jarige automobiliste uit Zaandam werd vrijdagochtend met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Rond 10.45 uur wilde zij invoegen op de Provinciale weg. Zij raakte hierbij echter de rechter achterzijde van een vrachtwagen. Hierdoor werd haar auto enkele tientallen meters meegesleurd tegen de vangrail. De bestuurster moets door de brandweer uit haar voertuig worden bevrijd. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis met nekklachten.