Gemeente Eindhoven

Willen de échte duurzame ondernemers opstaan?

De gemeente Eindhoven roept ondernemers in de stad op om mee te dingen naar het keurmerk Duurzame Ondernemer 2011. In 2010 zijn uit de ruim zestig inzendingen drie gouden, 13 zilveren en 21 bronzen keurmerk uitgeloofd.

Met dit keurmerk geven deze ondernemers een duidelijk signaal af: wij werken samen aan een duurzame stad! Oftewel: zij nemen hun verantwoordelijkheid als het gaat om mens, milieu en economie. Tot 14 februari kunnen ondernemers opnieuw kans maken op een keurmerk door het aan te vragen via www.eindhoven.nl/duurzaamkeurmerk.

Goud, zilver of brons?

De keurmerken worden uitgereikt op 30 maart. Er zijn vier categorieën: horeca, detailhandel, dienstverlening en productie. Binnen die categorieën zijn bronzen, zilveren en gouden keurmerken te verdienen. Er zijn gradaties omdat de gemeente het keurmerk ziet als een beloning voor ondernemers en als een stimulans om duurzaamheid verder te verankeren in de bedrijfsvoering.

Aanvragen

Het keurmerk wordt aangevraagd door een vragenlijst in te vullen. Deze is te vinden op de website www.eindhoven.nl/duurzaamkeurmerk. Daar staan ook de spelregels beschreven. Op 14 maart ontvangen alle aanvragers bericht over het wel of niet ontvangen van een keurmerk. De genomineerden voor het keurmerk krijgen echter nog niet te horen of zijn goud, zilver of brons krijgen: dat blijft nog even spannend tot op dag van de uitreiking op 30 maart. Alle inzenders worden uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen.