Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN


1 Vrijdag 14 januari 2011

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur


2 Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast: Prof. dr. Joop van der Pligt over risico's en risico-inschatting Van der Pligt is psycholoog en filosoof en doet onderzoek naar de menselijke omgang met risico's. Hoe komt het dat wij kleine risico's als groot inschatten, en andersom? Onze maatschappij was nog nooit zo veilig, maar toch heerst er veel angst en onrust. De kans op terroristische aanslagen wordt bijvoorbeeld enorm overschat. Welke factoren spelen een rol als wij risico's inschatten? Hoe ontstaat collectieve paniek? Hoe kunnen we ons het beste handhaven in de risicosamenleving, waarin alle gezondheids- en milieurisico's zoveel mogelijk moeten worden uitgebannen? Waar blijft onze ratio als we beslissingen moeten nemen?

Max Pam met zijn rubriek 'Ketter en Geest'.

Berichten uit het nieuws die voor goddelozen van belang zijn, over geloof en bijgeloof.

Rondetafelgesprek: De oppositie is machteloos
Theodor Holman in gesprek met Martin Sommer chef Haagse redactie bij de Volkskrant en Chris Rutenfrans redacteur Opiniepagina van de Volkskrant. Een geprofileerd kabinet verdient een stevige oppositie. Zondag organiseert de PvdA een manifestatie tegen het beleid van het kabinet Rutte. Maar een sterke oppositieleider is er niet en de partijen zijn hopeloos verdeeld over o.a. Afghanistan.

OBA Live
is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)