Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 13-01-2011

FRANK DE GRAVE TE GAST IN AVRO VRIJDAGMIDDAG LIVE OP RADIO 1

Hoofdgast is deze uitzending Frank de Grave. Als voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten heeft hij al aangegeven dat de specialisten wat hem betreft niet meer mogen verdienen dan 300.000 euro. Maar krijgt hij dat erdoor bij zijn achterban? En wat doen we met de marktwerking in de zorg? De oud minister van Defensie vertelt over de toekomst van de zorg in Nederland. Deze week geeft acteur en muzikant Bob Fosko zijn mening over de nieuwe show van zangeres Edsilia Rombley die deze week in première gaat. Daarnaast vertelt hij over de documentaire 'Niet zonder jou' van het Gouden Kalf winnende echtbaar Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster. In deze documentaire wordt een intiem portret geschetst van het hoogbejaarde echtpaar Lataster die samen hun laatste jaren doorbrengen. Verder een debat over het terugdringen van sekseongelijkheid in salarissen in Nederland tussen Catelene Passchier van de FNV en hoogleraar toegepast economisch onderzoek Jules Theeuwes. In Oostenrijk is men al druk bezig om de salarisverschillen tussen mannen en vrouwen aan te pakken door middel van wetgeving. De FNV vindt dit ook voor Nederland een goed plan. Wekelijks in de uitzending live muziek van een bekende artiest. Deze week komt de Belgische band Suarez speciaal vanuit het Eurosonic festival in Groningen over naar Amsterdam. Frits Barend praat de luisteraar bij over de grote en kleine verhalen in de sport.

Het programma wordt afgesloten door een panel met journalisten die het nieuws van de week onder de loep nemen. Deze week bespreken Paul van Gessel, Xandra Schutte en Hassnae Bouazza het nieuws van de afgelopen week.

Publiek is van harte welkom in café de Kroon, Rembrandtplein 11-13-15-17 te Amsterdam, om het programma live bij te wonen.

Voor meer informatie: vrijdagmiddaglive.avro.nl.
AVRO Vrijdagmiddag Live, iedere vrijdag van 14.00 uur tot 16.30 uur op Radio 1.



Ingezonden persbericht