Persbericht

GO Telecom: UC-markt en collaboration van groter belang in 2011 ~ Overname Konftel door Avaya onderstreept behoefte aan collaborative oplossingen ~

Dordrecht, 14 januari 2011 - GO Telecom, importeur en distributeur van audio-, videoconferentie- en telepresence-oplossingen, blikt terug op een zeer dynamisch 2010, waarin alle belangrijke zakelijke doelstellingen behaald zijn. De behaalde successen zijn met name terug te zien in de stijgende verkoop van Lync-activiteiten en van specifieke headsets en ip-phones in Lync-omgevingen en de opkomst van UC gateways zoals NET. Sinds 2009 draagt Microsoft OCS al bij aan de omzet. Mede door de introductie van Lync, eind 2010, is circa 13% van de omzet toe te schrijven aan apparatuur voor UC-omgevingen. Met name de apparatuur van Polycom en Plantronics speelt hierin een belangrijke rol.

In december beleefde GO Telecom een topmaand wat betreft omzet. Zowel bij de voice- als de videoproducten is de omzet toegenomen. Voor het nieuwe jaar ziet GO Telecom volop kansen om de groeiambities door te zetten, met name op het gebied van collaborative oplossingen en het nieuwe werken. De overname van Konftel door Avaya zal hieraan een grote bijdrage leveren.

"Konftel, één van de leveranciers van GO Telecom, is deze maand door Avaya overgenomen. De interesse van Avaya in deze conferentietelefoons, bevestigt dat toonaangevende communicatiebedrijven op zoek zijn naar collaborative oplossingen", zegt Hans Gerritsen, directeur van GO Telecom. "Dat is logisch, aangezien de trend van het nieuwe werken en de behoefte naar volledig ingerichte thuiswerkplekken zal toenemen."

"Dit jaar focussen we ons ook meer dan ooit op het versterken van onze relaties binnen het kanaal en het nog beter bedienen van de eindgebruiker. Hiervoor hebben we kritisch gekeken naar onze online portals. We hebben de portals voor elk productgebied geoptimaliseerd en ook de end-user websites gaan we dit jaar in een nieuw jasje steken", vervolgt Gerritsen. "Verder gaan we ons nog sterker richten op externe communicatie via LifeSize Video Center. Deze vorm van streaming video werd afgelopen jaar gepresenteerd en vervangt deels e-mail en post. In 2011 zal 15% van onze corporate announcements via videoberichten verlopen. GO Telecom hoopt hiermee een trend te gaan zetten voor het bedrijfsleven in de Benelux."