Gemeente Breda

Perscommuniqué 14 januari nasleep brand Chemie-Pack Moerdijk

Via dit perscommuniqué van het RBT Midden- en West-Brabant wordt u op de hoogte gehouden van de laatste stand van zaken rond de nasleep van de brand bij Chemie-Pack Moerdijk

Bedrijfsgezondheidszorgteam in haven Moerdijk
Op advies van de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) wordt op het bedrijventerrein van de Moerdijkse haven een Bedrijfsgezondheidszorgteam gestationeerd voor de medewerkers van de omliggende bedrijven op het bedrijventerein van de haven van Moerdijk. Medewerkers met gezondheidsklachten of vragen over hun gezondheid naar aanleiding van de brand bij Chemie-Pack kunnen er terecht voor informatie en medisch onderzoek. Het team is vanaf maandag 17 januari op werkdagen tijdens kantooruren operationeel in het Zeehavenbedrijf Dordrecht, Vlasweg 19, Moerdijk.

Brief aan de minister Edith Schippers
De veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid doet in een brief - mede namens de veiligheidregio Midden en West-Brabant - een dringend beroep op Minister Schippers (VWS) om duidelijke en accurate informatie van de meetresultaten van het RIVM om de onrust bij betrokken bewoners in de regio weg te kunnen nemen. De brief staat inmiddels op crisis.nl.

Hulpverleners en onderzoekers tijdelijk uitgeschakeld door virus Een aantal hulpverleners en ook onderzoekers van het Landelijk Team Forensische Opsporing op het terrein van Chemie-Pack is tijdelijk uitgeschakeld geweest als gevolg van een virus. Ze hadden last van maag- en darmklachten. Het merendeel van hen is inmiddels weer aan de slag.

Noodverordening Gemeente Moerdijk
Om de bereikbaarheid van de overige bedrijven in het havengebied van Moerdijk te optimaliseren nu de onderzoeks- en opruimwerkzaamheden in volle gang zijn, hebben de burgemeester van Moerdijk en de voorzitter van de veiligheidsregio Midden en West-Brabant de huidige noodverordening van 7 januari ingeperkt. De noodverordening beperkt zich vanaf vandaag - 14 januari - tot de terreinen van Chemie-Pack, Wärtsila, het tegenover gelegen vervuilde terrein van Martens en van Oord en de sloten in de omgeving.

Breda, 14 januari 2011