Gemeente Rotterdam

noord start met de verkoop toegangskaarten nieuwjaarsreceptie in diergaarde blijdorp

03 januari 2011 | Deelgemeente Noord | persbericht

Deelgemeente Noord organiseert traditiegetrouw de nieuwjaarsreceptie in Diergaarde Blijdorp.

Bewoners van Noord hebben inmiddels huis aan huis een uitnodiging ontvangen. Voor 1 euro per entreebewijs kunnen ze op zaterdag 15 januari de Diergaarde in. De verkoop start vandaag in de Stadswinkel in Noord. Er zijn 11.000 kaarten beschikbaar.

Jaarlijks nodigt deelgemeente Noord haar bewoners uit om gezamenlijk op het nieuwe jaar te klinken in Diergaarde Blijdorp. De poorten gaan om 12.00 uur open. Vanaf 14.30 tot 16.30 uur krijgen bezoekers een drankje aangeboden in de Rivièrahal en de Terraszaal. Daar treedt dit jaar ook weer een muzikaal talent uit Noord op: UKe-box. Rond 15.30 uur zal Harlow Brammerloo zijn nieuwjaarsspeech uitspreken.

De bewoners van Noord hebben veel waardering voor de nieuwjaarsreceptie in de Diergaarde, blijkt uit onderzoek. De opkomst is altijd hoog. Vorig jaar waren er rond de 6400 bezoekers in het park. Sinds twee jaar werkt de deelgemeente met een verkoopprijs van 1 euro per kaartje. Die is ingesteld omdat in het verleden bewoners wel kaarten ophaalden maar er uiteindelijk geen gebruik van maakten. Daardoor grepen andere bewoners mis. De euro is dus een bescheiden drempel en wordt gezien als een symbolisch bedrag. De opbrengst van de kaartverkoop wordt aan de Diergaarde geschonken voor duurzame verlichting in. Vorig jaar is het bedrag besteed aan duurzame ledverlichting in het pinguinverblijf.

De verkoop van de toegangskaarten start vandaag in de Stadswinkel Noord aan het Eudokiaplein 35. Bewoners kunnen met de uitnodiging in de hand en een geldig legitimatiebewijs maximaal 4 kaarten kopen. In de Stadswinkel is daarvoor een speciaal loket geopend. De verkoop gaat door tot en met 14 januari. Echter, hier geldt wel: op is op.

Aanvullende informatie

Deelgemeente Noord

Telefoon (010) 443 99 99

E-mail deelgemeente@noord.rotterdam.nl