Belgische Federale Overheid



Overheidsdiensten op het autosalon 2011

Datum: 13 januari 2011

Van 15 tot 23 januari 2011 loopt het 89ste 'Salon Auto Moto Van'. Ook de federale overheid is aanwezig op het Auto- en Motorsalon van Brussel. De FOD Mobiliteit en Vervoer en de FOD Financiën staan er klaar om u verder te helpen.

De twee federale overheidsdiensten zijn terug te vinden in Paleis 1 van de Brussels Expo. Ook de federale politie en het Agentschap Vlaamse Belastingdienst van de Vlaamse Overheid hebben hier hun stand.

De FOD Mobiliteit en Vervoer focust opnieuw op WebDIV, de inschrijving van wagens via internet.
De FOD Financiën beantwoordt al uw vragen over de fiscaliteit van uw auto. U kunt immers genieten van kortingen bij de aankoop van een milieuvriendelijke wagen. Bovendien zijn er sinds 1 januari 2010 maatregelen van kracht ten voordele van elektrische voertuigen. U vindt meer informatie in de brochures 'Wegwijs in de fiscaliteit van uw auto' en 'Belastingvermindering bij aankoop van een elektrisch voertuig en/of bij de installatie van een laadpaal'.

Verder hebben ook het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) en de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) een stand, resp. in Paleis 4 en Paleis 2 van de Brussels Expo.