Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid


Den Haag, 27 december 2010

Vooraankondiging manifestatie 'een ander Nederland'
-oproep aan progressief Nederland-

Op zondag 16 januari 2010 vindt in De Brakke Grond in Amsterdam de manifestatie 'Een nieuw jaar, een ander Nederland' plaats. De Partij van de Arbeid grijpt het nieuwe jaar aan om te laten zien dat een ander Nederland mogelijk is.

Partijleider Job Cohen: "Overal in Nederland proef ik zorg en cynisme. Over de economie, de pensioenen, de manier waarop wij samenleven en de vraag of onze kinderen het morgen nog wel net zo goed hebben als wij nu. Ik proef veel strijdbaarheid. De wens om Nederland echt sterker te maken en klaar te stomen voor de toekomst. Een toekomst die duurzaam is en waarin de lasten eerlijker worden verdeeld. Het is tijd om al die krachten te bundelen. Ik roep dan ook alle progressieve partijen in ons land en alle maatschappelijke organisaties op om deel te nemen. Om samen de schouders te zetten onder een ander Nederland dan waar we nu op af stevenen."

Tijdens de manifestatie staan naast cabaret, muziek en enkele columns ook debatten met bekende Nederlanders en kopstukken van maatschappelijke organisaties op het programma. Een programma o.a. over het Nederland van morgen, de rol van Nederland in de wereld, een duurzame toekomst en de sociale staat van ons land.

Inmiddels hebben o.a. Astrid Joosten, Jan Mulder, Pieter Hilhorst, Hanneke Groenteman, Abdelkader Benali, Hind, Victoria Koblenko, Leo Blokhuis, Sander de Kramer en Jan Smeets hun medewerking aan de manifestatie toegezegd. De manifestatie duurt van 13.00 tot 17.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.