Ingezonden persbericht


Persbericht

Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp

Nestkasten - in soorten en maten

Zondagmiddagverhaal in Natura Docet


. 16 januari 2011, 12.00 uur

Vogels zijn slim maar soms hebben ze mensenhulp nodig. Voer in de winter en nestkasten in het voorjaar zodat ze hun ei kwijt kunnen. Zo wordt de vogelstand op peil gehouden. Vooral voor uilen is dat belangrijk. Kasten in de nok van een boerenschuur, tegen de gevel aan de buitenkant of in bomen rondom het erf geven kerkuilen en steenuilen meer kans op nakomelingen. Dichtbij huis kunt u ook een handje helpen door kasten op te hangen, of zelfs te maken, voor bijvoorbeeld koolmezen.

Jos Bruns, IVN-gids bij Natura Docet, zal samen met Wim Wijering - coördinator steenuilen en pr-man van de Natuur- en Vogelwerkgroep "de Grutto" een uitgebreid info-uur verzorgen over het maken van nestkasten, het ophangen van kasten op de juiste plek, voor welke soorten vogels ze bedoeld zijn etc etc. Er zijn kasten te zien en modeltekeningen beschikbaar. Bij geschikt weer zal een wandeling door de museumtuin gemaakt worden op zoek naar wintervogels die je wellicht niet zo vaak ziet en hoort.

De nestkasteninfo begint om 12.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur naar gelang de vragen die komen. De entree voor Natura Docet geldt zoals normaal.

Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet

Oldenzaalsestraat 39 - 7591 GL Denekamp

0541-35 13 25 / info@naturadocet.nl/ www.naturadocet.nl

Openingstijden

maandag - vrijdag 10-17 uur / zaterdag en zondag 11-17 uur

Entree

Museum

Volwassenen E 5

4-15 jaar E 2,50

Museumkaart gratis


---

Aan de redactie:

Voor informatie over het nestkasteninfo-uur en contact met Jos Bruns en Wim Wijering kunt u bellen met of een email sturen aan Stans van der Veen:

0541 - 351 325 / svanderveen@naturadocet.nl

(U maakt deel uit van het adresbestand 'Persberichten uit Natura Docet'. Uw mailadres wordt niet doorgegeven aan anderen.

U kunt zich op elk gewenst moment weer afmelden voor het ontvangen van de berichten door een email te sturen aan svanderveen@naturadocet.nl onder vermelding van 'Afzeggen Persberichten'. Dank u voor uw belangstelling voor Natura Docet.)

Denekamp, 9 januari 2011

Stans van der Veen - aanwezig dinsdag - vrijdag


---- --