Ingezonden persbericht


Persbericht, 14 januari 2010

Chill & Destroy snowboardtour stopt in SnowWorld Landgraaf Rock the snowpark!

Na een strenge decembermaand, waarin er meer sneeuw viel dan menigeen zich kon herinneren, is het nieuwe jaar van start gegaan. Na een bewogen Olympisch Jaar (met als hoogtepunt de gouden medaille voor Nicolien Sauerbreij) zijn de professionele skiërs en snowboarders inmiddels begonnen aan het nieuwe seizoen. Op 16 januari november staat de eerste Swatch TTR 2 Star freestyle wedstrijd van het jaar op de Landgraafse agenda. Chill & Destroy is een van de grote freestyle evenementen en wordt gesponsord door Zimtstern en Planet Sports.

Slopestyle Chill and Destroy is een wedstrijd binnen de slopestyle categorie. De wedstrijd wordt georganiseerd in het funpark van SnowWorld. In het funpark staan diverse `obstacles', waaronder rails, kickers (schansen), boxen en sinds kort ook de Nike 6.0 Stairset. Tijdens de afdaling worden de deelnemers beoordeeld door een jury. Spektakel en vette tricks zijn altijd gegarandeerd bij dit soort wedstrijden. De slopestylediscipline is inmiddels toegevoegd aan de lijst van officiële Olympische disciplines.

Contest Het evenement begint om 10.00 uur met de 2,5 uur durende slopestyle kwalificatie in 's werelds grootste indoor funpark. De deelnemers strijden om een plek in de finales, welke om 13.00 uur van start gaan. Hier strijden de beste snowboarders om diverse prijzen. Zo gaat de winnaar naar de finale op 2 april 2011 op de Hintertuxer Gletscher in Oostenrijk, waaronder kledingsets, boards, tickets en een aantal geldprijzen. Alle deelnemers ontvangen overigens een goody-bag met diverse producten.

Deelnemers en toeschouwers Deelnemers kunnen zich vooraf aanmelden via www.chillanddestroy.com. Op dit moment hebben zich al 55 deelnemers aangemeld. Op de wedstrijddag zelf kunnen deelnemers zich nog inschrijven bij de stand in de centrale hal van SnowWorld Landgraaf, mits er nog startplekken beschikbaar zijn. Toeschouwers kunnen het hele spektakel kosteloos bekijken vanuit de speciale toeschouwerzones op de piste.

Programma 10.00 ­ 12.30 13.00 ­ 15.05 15.30 ­ 16.00 16.00 Slopestyle Qualification Jam Slopestyle Final Jam Award Ceremony Afterparty in de Graubündenhütte op de piste



Noot voor de redactie (