Politie Kennemerland

Twee gewonden bij verkeersongeval auto te water

Vijfhuizen, 15-01-2011 o Tijdens surveillance stuitten agenten vrijdagavond 14 januari op een verkeersongeval met letsel op de Spaarnwouderweg. Een auto met twee inzittenden was vanaf de Remweg op de kruising rechtdoor de sloot ingereden

De 44-jarige Amsterdamse bestuurder was zwaargewond en zijn toestand was zorgwekkend. Hij is in het voertuig gestabiliseerd en vervolgens is de auto door de brandweer opengeknipt. De 42-jarige passagier, eveneens uit Amsterdam, raakte ook gewond. Beiden zijn met onbekend letsel naar verschillende ziekenhuizen vervoerd. Een hondje die in de auto zat is er goed vanaf gekomen. Hij is overgedragen aan de dierenambulancemedewerkers. De afdeling verkeersondersteuning stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht.

Een politieagent die op weg was naar deze aanrijding raakte op de Kromme Spieringweg uit de bocht en reed rechtdoor een diepe greppel in. De politieman kon zelf uit het voertuig klimmen. De ambulance heeft hem, omdat hij nekklachten had, voor controle overgebracht naar een ziekenhuis waar hij een nacht ter observatie is gebleven.