Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Steenderen - Inbraak in woning                            |

In de nacht van zaterdag op zondag 16 januari is er ingebroken in een woning aan de Meidoornstraat in Steenderen. Er is in ieder geval een kluisje met persoonlijke spullen gestolen.


De inbraak werd omstreeks 01.00 uur, bij thuiskomst van de bewoonster, ontdekt. Er was een raam geforceerd en de woning was doorzocht. Hierbij heeft men en kluisje met persoonlijke spullen buitgemaakt. De politie is een onderzoek begonnen.


2011007031

|     |Doetinchem - Woninginbraak                                |

Een bewoner van de Sabastraat in Doetinchem ontdekte zaterdag 15 januari dat er bij hem was ingebroken. De politie onderzoekt de inbraak.


De man kwam omstreeks 19.00 uur thuis en zag dat de deur van zijn woning was geforceerd. Vermoedelijk is er niets gestolen. De gewaarschuwde politie heeft een aangifte opgenomen en onderzoekt de inbraak.


2011006919

|     |Varsseveld - Brandstichting in wachtruimte treinstation   |

Drie tieners uit Varsseveld worden ervan verdacht zaterdagavond 15 januari brand te hebben gesticht in een wachtruimte van het treinstation aan de Spoorstraat in Varsseveld. Twee van hen zijn voor verhoor ingesloten.


De brand werd omstreeks 20.20 uur door een machinist gemeld. Bij de komst van de politie meldde een getuige, dat hij drie tieners in de wachtruimte had gezien en dat er iets in brand was gestoken. De ruimte stond nog vol rook. Twee tieners waren op een brommer vertrokken, één was nog aanwezig. Deze verklaarde het brandje niet gesticht te hebben. Kort daarop verscheen een tweede jongen op een brommer. Ook hij verklaarde niets gedaan te hebben. Toch zijn er twijfels over hun verklaring, waarop het duo is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.


2011006921

|     |Varsseveld - Inbraak in molen                             |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 15 januari is er ingebroken in de plaatselijke molen aan de Doetinchemseweg in Varsseveld. Het is nog niet duidelijk of er iets gestolen is.


De inbraak werd zaterdag in de Kwaksmölle ontdekt en men heeft een raam vernield om binnen te komen. Ook is men in het kantoortje geweest, maar het is nog onduidelijk wat er ontvreemd is.


2011007060

|     |Doetinchem - Dronken man verstoort kerkdienst             |

Een 34-jarige man die in Doetinchem verblijft, heeft zaterdag 15 januari onder invloed een kerkdienst verstoord. Eén van de kerkleden trachtte de man te kalmeren en raakte buiten met hem in een worsteling. De politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor.


De politie kreeg omstreeks 14.30uur een melding dat een dronken dakloze man een samenkomst in een kerkgebouw aan de Varsseveldseweg verstoorde. Er was op dat moment een dienst gaande en de man wilde niet weggaan. Agenten gingen naar het opgegeven adres en troffen buiten iemand aan, die de dronken man in bedwang probeerde te houden. Later bleek dat er ook een worsteling had plaatsgevonden. De dronken man spuwde en schold naar iedereen en hij werd door de politie aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het kerklid heeft aangifte gedaan van onder andere bedreiging.


2011006861-1

|     |Aalten - Politie onderzoek vechtpartij                    |

De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij buiten een horecazaak in Aalten. Bij de vechtpartij die in de nacht van zaterdag op zondag 16 januari plaats vond, is een 20-jarige Aaltenaar aangehouden, een 44-jarige plaatsgenoot raakte gewond aan zijn hoofd door een klap met een bierfles.


De politie kreeg omstreeks 02.35 uur een melding dat er bij een feest in een horecazaak aan het Plein-Zuid een vechtpartij gaande was. Meerdere politie-eenheden gingen er naar toe. Op straat werd een bonte menigte aangetroffen, waarvan sommigen door de alcohol nogal lastig waren. Het was dan ook even lastig om duidelijk te krijgen wat er gebeurd was. Toen dit het geval was, heeft de politie een 20-jarige Altenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 44-jarige plaatsgenoot buiten de horecazaak met een bierfles op zijn hoofd te hebben geslagen. Wat er daarna is gebeurd, wordt onderzocht.
De verdachte bleek een gebroken pos te hebben opgelopen en is in het ziekenhuis behandeld. Hierna is hij ingesloten voor verhoor.


2011007023

|     |Laag Keppel - Rijbewijs ingevorderd na ongeval            |

De politie heeft zondag 16 januari het rijbewijs van een 26-jarige man uit de gemeente Bronckhorst ingevorderd. Hij was betrokken bij een ongeluk op de Wehlesedijk in Laag Keppel. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


De man was omstreeks 02.35 uur met zijn auto tegen een boom gebotst. De gewaarschuwde politie stelde vast dat de bestuurder gedronken had. Hij werd aangehouden en blies 1.8 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemakt. De auto is weggesleept.


2011007032

|     |Lichtenvoorde - Tiener aangehouden voor belediging        |

De politie heeft zondagochtend 16 januari in Lichtenvoorde een 16-jarige jongen uit die plaats aangehouden. Hij weigerde het centrum te verlaten en beledigde een agent.


De politie kreeg omstreeks 03.00 uur een melding dat er in het centrum van Lichenvoorde een broeierig sfeertje hing. Kennelijk dreigde er aan het eind van de horecanacht ruzie onder een aantal jongeren. Agenten gingen naar het centrum en troffen op de parkeerplaats bij de Leest een groepje jongeren aan. Om problemen voor te zijn, werd de groep gevraagd om naar huis te gaan. Men was het hier kennelijk niet mee eens, waarop de jongeren gevorderd werd om het centrum te verlaten. Eén van de jongeren gedroeg zich heel agressief en ondanks het feit dat maatjes hem mee wilde nemen, bleef hij tegenwerkend. Hij bleef schreeuwen en begon de politie te beledigen. De maat was vol, hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011007043

|     |Winterswijk/Gaanderen - Teveel gedronken                  |

Surveillerende agenten hebben zondag 16 januari in Winterswijk een 29-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden. Hij bleek onder invloed te rijden en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Eerder op de avond werd in Gaanderen een 32-jarige Doetinchemmer aangehouden. Ook hij had teveel gedronken.


De agenten zagen de man omstreeks 04.10 uur op de B.H.Heldstraat in Winterswijk rijden en besloten hem te controleren. De bestuurder bleek te hebben gedronken en op het politiebureau blies hij bijna 1.2 promille. Met een proces-verbaal en een rijverbod mocht hij later naar huis. Eerder op de avond, rond 21.35 uur, controleerden agenten op de Rijksweg in Gaanderen een automobilist. Hij had gedronken en de ademanalyse op het politiebureau gaf bijna 0.9 promille aan. Ook hij is bekeurd.


2011006941 en 2011007071

|     |Silvolde - Politie onderzoekt brand in flatwoning         |

De politie stelt een onderzoek in naar een brand die op zondag 16 januari heeft gewoed in een flatwoning aan de Houtduivenhof in Silvolde. De bewoner werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht.


De brand werd omstreeks 05.35 uur gemeld en bleek te woeden in een flat op de eerste verdieping. De brandweer had het vuur snel onder controle. De bewoner werd niet aangetroffen. Kort daarop werd buiten de bewoner aangetroffen. Hij bleek gewond te zijn en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft nog geen duidelijkheid over de oorzaak van de brand. Ook is de aard van het letsel nog onbekend.


2011007118


Einde berichten

-----------------------

(





(

---- --