Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 16-01-2011

Vrouwen aangehouden na winkeldiefstal

EMMEN Zaterdagmiddag heeft de politie twee vrouwen uit Ter Apel aangehouden van 22 en 25 jaar. Een agente in vrije tijd zag de twee in de Picassopassage lopen en zag dat ze kleding met beveiligingslabels aan het overpakken waren van de ene naar de andere tas. Twee gewaarschuwde collegas spraken de vrouwen aan en stelden vast dat ze voor ongeveer 500 Euro aan gestolen kleding bij zich hadden. De twee vrouwen zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

Onderzoek naar diefstal tuingereedschap

BEILEN Vrijdagnacht is uit een schuur aan de Holthe een rode Husqvarna zitmaaier gestolen. Ook verdwenen een oranje Bosch bosmaaier en een oranje Sachs Dolmar kettingzaag. De 65-jarige eigenaar deed aangifte en de politie stelt een nader onderzoek in.

Verdachte van fietsdiefstal aangehouden

NIEUW SCHOONEBEEK Zaterdagmiddag heeft de politie een 20-jarige man uit Twist (D) aangehouden wegens diefstal van een fiets en vernieling van een brommobiel. De man had aan de Europaweg bij een woning een fiets gestolen en was ermee weggefietst. De eigenares, een 18-jarige vrouw, ging er in een brommobiel achteraan en wist de fiets weer terug te krijgen. De man trapte daarbij een deuk in het voertuig. De inmiddels gewaarschuwde politie trof de verdachte lopend in de buurt aan en hij werd daarop aangehouden. Hij bekende tijdens het latere verhoor de diefstal en de vernieling en werd daarna weer in vrijheid gesteld. Hij zal zich later moeten verantwoorden en zal de schade moeten vergoeden.

Alcohol in het verkeer

EMMEN Zaterdagmiddag reed een 59-jarige man uit Emmen met een auto over de Sluisvierweg terwijl hij had gedronken. De blaastest kwam uit op 255.

BEILEN Zaterdagnacht controleerde de politie op de Eursingerweg een 58-jarige automobilist uit Hooghalen. Hij had gedronken en blies bij de ademtest 530.

Later in de nacht troffen agenten op de Esweg een 26-jarige automobilist uit Polen die had gedronken. Hij scoorde 485.

HOOGEVEEN Zaterdagnacht reed een 43-jarige automobilist uit Elim over het Echtensplein terwijl hij had gedronken. De blaastest kwam uit op 515, ongeveer 1,15 promille.

Aangehouden na vernieling ruit

VALTHERMOND Zaterdagnacht heeft de politie een 16-jarige jongen uit Valthermond aangehouden nadat hij een ruit van het buurthuis aan het Zuiderdiep had kapotgeslagen. In het buurthuis was een feestje en de dader werd door feestgangers achterhaald en overgedragen aan de politie.

ASSEN Zaterdagnacht sloeg een 28-jarige man uit Assen een raam kapot van een café in de Rolderstraat. Het café was net gesloten en er werden geen klanten meer binnengelaten. Daar was de man het niet mee eens en sloeg het raam kapot. De eigenaar hield hem aan en droeg de man over aan de politie.

Stroomstootwapen in beslag genomen

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie een 25-jarige Assenaar aangehouden die met een stroomstootwapen in de Brinkstraat liep. Surveillerende agenten zagen dat hij bij een opstootje stond met dit wapen in zijn hand. Hij is aangehouden en het wapen is in beslag genomen.

Aangehouden na vervelend gedrag

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie in de Brinkstraat een 23-jarige man uit Nieuw Amsterdam aangehouden. Hij dreigde een vechtpartij te veroorzaken en werd door de agenten weggestuurd. Omdat hij daar niet aanvoldeed en steeds weer terugliep werd hij uiteindelijk aangehouden. Daarbij verzette hij zich en werd uiteindelijk geboeid afgevoerd. Hij is ingesloten en krijgt een proces-verbaal.

In de Kerkstraat vertoonde een 60-jarige man uit Assen vergelijkbaar gedrag. Ook hij voldeed niet aan de vordering om bij een dreigend opstootje te vertrekken en bedreigde daarbij een agent. Hij werd aangehouden en verzette zich daarbij. Ook hij kwam in de cel terecht en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Automobilist om het leven gekomen bij ongeval

EMMEN Zaterdagnacht is bij een eenzijdig ongeval op de Houtweg een 33-jarige man uit Emmen om het leven gekomen. Hij reed in een personenauto in de richting van het centrum. Net voorbij de afslag met de Laan van de Eekharst raakte zijn auto in een bocht naast de rijbaan en botste met hoge snelheid tegen een boom. De man is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. Het betreffende deel van de Houtweg is een tijdje afgezet in verband met het onderzoek van de Verkeers Ongevallen Analyse.