Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

16 januari 2011

---

Nieuw Buurtbeheerbedrijf

16 januari 2011

Na het succes in de Reimerswaalbuurt komt nu ook in Buurt 5 (Slotermeer) een buurtbeheerbedrijf. Dat is onderdeel van het buurtbeheer en bestaat uit werkzoekenden die een leertraject volgen.

In deze buurt is al twee jaar een mobiel klussenteam actief. De snelle en flexibele aanpak van het team is erg succesvol. Samen met woningbouwcorporatie Ymere heeft het stadsdeel gekeken hoe het team onderdeel kan worden van de eigen organisatie en verder kan worden uitgebreid.

Werkervaring opdoen en dan doorstromen

Het buurtbeheerbedrijf gaat onder andere de buurt schoonhouden en de openbare ruimte onderhouden om zo de leefbaarheid te verbeteren. Ook kunnen hier jaarlijks twee jongeren een leer-werktraject volgen. Eerst voeren ze onder leiding van een leermeester reparaties in de woningen uit. Daarna gaan ze zelfstandiger werken en uiteindelijk kunnen ze doorstromen naar het servicebedrijf van Ymere en andere corporaties.

Ook voor buurtbewoners zijn er vier werkervaringsplaatsen. Zij kunnen uiteindelijk doorstromen naar stadsdeelwerken. Het buurtbeheerbedrijf krijgt een vaste plek in de wijk aan de Immanuel Kanthof nummer 11. Bewoners kunnen hier ook binnenlopen voor informatie.
---