Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Gewonden bij massale vechtpartij

Publicatiedatum: 16-1-2011 10:27:48

GARDEREN - Bij een massale vechtpartij tussen tientallen bezoekers van een café in Garderen zijn in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 januari zeker vijf personen gewond geraakt. Ze moesten zich allen in het ziekenhuis laten behandelen. Door de politie is één aanhouding verricht.

Omstreeks half twee werd bij de politie gemeld dat er een grote vechtpartij gaande zou zijn bij een café aan de Speulderweg in Garderen. Volgens de meldingen zouden zeker vijftig man slaags zijn geraakt. Bij de komst van de politie bleek de vechtpartij inmiddels voorbij. Wel bleken er een vijftal bezoekers verwondingen te hebben opgelopen nadat ze naar hun zeggen waren geslagen met onder meer honkbalknuppels. De vijf gewonden, jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 20 jaar en afkomstig uit Ermelo, Garderen, Stroe en Putten, zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Een 19-jarige Puttenaar werd aangehouden wegens belediging van agenten.

Meerdere eenheden
Een auto en een bromfiets die bij de zaak geparkeerd stonden bleken schade te hebben opgelopen. Wat de aanleiding tot de vechtpartij was is vooralsnog onduidelijk. De politie, die met meerdere eenheden terplaatse was, heeft de gemoederen zover weten te bedaren. Nog geen van de betrokkenen heeft aangifte gedaan. De politie had onder meer assistentie gekregen van collega's uit Noord- en Oost Gelderland en de Koninklijke Marechaussee.
(2011006101-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---