Politie Groningen

Zondag 16 januari 2011

Provincie Groningen, 16-01-2011

Huiselijk geweld
GEMEENTE DE MARNE De politie heeft zaterdagmiddag een 21-jarige man aangehouden terzake huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht zijn 22-jarige vriendin in haar woning in de gemeente De Marne te hebben mishandeld. Het slachtoffer moest zich hierna onder doktersbehandeling stellen. De man meldde zich vrijwillig bij de politie.

Alcomobilist beledigt de politie
GRONINGEN Een 26-jarige inwoner van Burgum is zaterdagmorgen aangehouden door de politie. Toen de man rijdend in zijn vrachtauto op de Kieler Bocht werd gecontroleerd bestond het vermoeden dat hij onder invloed van alcohol was. Hij weigerde een blaastest waarna hij werd aangehouden. Ook weigerde hij aan de ademanalyse in het politiebureau mee te werken en beledigde hij een politieagente. Er is proces-verbaal opgemaakt voor het weigeren van de ademanalyse (misdrijf) en de belediging. Hij verklaarde te veel alcohol genuttigd te hebben.

Winkeldief bekent winkeldiefstallen

GRONINGEN Een 28-jarige inwoner van Groningen werd zaterdagmiddag betrapt na het plegen van een winkeldiefstal. Bij een bedrijf aan de Westerhaven verwijderde hij van twee computerspellen de alarmstickers, stak de spellen in zijn kleding en passeerde zonder af te rekenen de kassa. Toen het alarm af ging werd hij door een beveiligingsmedewerker aangehouden en overgedragen aan de politie. Omdat hij ook verdacht werd van een diefstal op 13 januari in dezelfde winkel, hij stond op camerabeelden, werd hij hierover ook aan de tand gevoeld. Hij bekende beide diefstallen.

Politie houdt verdachten aan voor bedreiging kroegbaas

WINSCHOTEN Twee broers, 28 en 30 jaar oud en respectievelijk wonende in Beerta en Finsterwolde, zijn afgelopen nacht aangehouden en ingesloten. Het duo wordt ervan verdacht een caféhouder in de Venne met de dood te hebben bedreigd. Deze verzocht de mannen na een discussie zijn café te verlaten en werd hierna bedreigd.

GRONINGEN Ook een 33-jarige eigenaar van een café in de Poelestraat werd in de nacht van zaterdag op zondag bedreigd. Als verdachte werd een 23-jarige inwoner van Enschede aangehouden.

Man aangehouden voor poging tot doodslag

WAGENBORGEN Een 53-jarige inwoner van Wagenborgen werd in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden. De man wordt ervan verdacht de ex-vriend van zijn dochter te hebben bedreigd. Ook wordt hij ervan verdacht onder invloed in zijn auto te hebben gereden waarbij hij de ouders en ex-vriend in hun auto van de weg heeft gereden. De 17-jarige uit Musselkanaal afkomstige knaap, die op zaterdagavond in een café in Woldendorp een woordenwisseling met de verdachte kreeg, besloot rond middernacht met zijn ex-vriendin te willen praten. Toen hij echter bij haar woning aan de Hoofdweg kwam, werd hem door de moeder van het meisje te kennen gegeven weg te moeten gaan. In de woning hoorde de jongen de woedende vader praten en dreigen. Hierop is hij weggegaan en onderweg door zijn ouders in hun auto opgepikt. Kort hierna bleek de verdachte in zijn auto het trio van de weg te willen rijden. Toen uiteindelijk de jongeman en zijn ouders op het Tolhek probeerden hun auto te keren, reed de voor hen rijdende verdachte achteruit waardoor een aanrijding ontstond. De verdachte belandde in een sloot en de auto van de jongen met zijn ouders in de bosjes. De 53-jarige man werd aangehouden en tevens werd in verband met het rijden onder invloed een bloedproef genomen. Hij werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Op de bon voor beledigen Politie
GRONINGEN Een 19-jarige jongeman uit Appingedam ging in de nacht van zaterdag op zondag op de bon. In de Peperstraat schold hij de aanwezige politie uit voor vuile homos. Hij werd aangehouden.

Beginnende bestuurders onder invloed
TER APEL De politie bekeurde in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige inwoner van Ter Apel. Het snelle rijgedrag van de autobestuurder viel op waarna hij op de Kloosterveenweg gecontroleerd werd. Deze beginnende bestuurder bleek alcohol, 0,3 promille, gedronken te hebben waarna er proces-verbaal opgemaakt werd. Voor het te snel rijden, 82 km/u waar maximaal 50 km/u toegestaan is, werd hij eveneens bekeurd.

Café ontruimd na illegaal gebruik pepperspray

GRONINGEN In de nacht van zaterdag op zondag assisteerde de politie een caféhouder tijdens het ontruimen van zijn café. In het Feestcafé aan de Peperstraat bleek kort daarvoor een onbekend persoon met pepperspray gespoten te hebben waarna de eigenaar besloot de zaak te ontruimen. De ontruiming van ongeveer 600 bezoekers verliep door de prima samenwerking tussen personeel, beveiliging en politie snel en gedisciplineerd. Binnen 5 minuten stonden de bezoekers op straat. Een 20-jarige militair en zijn 23-jarige broer beiden wonende in Glimmen werden aangehouden omdat ze het aan de stok kregen met de politie en portiers. Men wilde weer naar binnen om een in het café hangende jas op te halen. Tijdens de aanhouding van de militair probeerde zijn broer zijn dit te verhinderen. De militair is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Ook een 23-jarige jongeman werd in de Peperstraat aangehouden omdat hij de politie belemmerde hun werk te doen en niet wilde vertrekken.

Cafébezoeker aangehouden voor bedreiging met glas en mes

GRONINGEN Een 20-jarige man uit Peize moest in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden worden. Hij wordt ervan verdacht in een café aan de grote Markt, een 23-jarige bezoeker uit Zaandam met een kapot geslagen glas en een mes te hebben bedreigd. De verdachte werd door portiers overmeesterd. Deze droegen hem over aan de politie.

Verdachte aangehouden voor poging zware mishandeling politieman GRONINGEN Een 44-jarige Groninger werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden als verdachte van poging doodslag cq zware mishandeling. Kort daarvoor werd de autobestuurder op de Pioenstraat gecontroleerd en stemde hij er mee in naar het politiebureau te rijden omdat er nog een aantal zaken voor hem open stonden. Toen hij voor de politie aanreed begon te man te slingeren en was met allerhande zaken in zijn auto bezig. Op de Pioenstraat werd hij nogmaals tot stoppen gebracht en zag 1 van de politiemannen dat hij zijn portierdeuren afgesloten had en bezig was wit poeder op een stukje folie met een aansteker te verhitten om het daarna op te roken. De Groninger weigerde het portier te openen en het roken te staken. Nadat hem dit enkele gevraagd was reed de man met grote snelheid achteruit waarbij hij met de autospiegel de politieman raakte die moest springen om niet onder de auto te belanden. De tweede politieman wist snel in de dienstauto te springen en eveneens achteruit te rijden om een aanrijding te voorkomen. Na een korte achtervolging via de Asterstraat, Florakade, Kraanvogelstraat en Struisvogelstraat staakte de verdachte uiteindelijk zijn vlucht op de Oliemuldersweg waar hij werd aangehouden. Hij wordt eveneens verdacht van het rijden onder invloed van verdovende middelen. De man weigerde een bloedproef (misdrijf). Zijn rijbewijs werd ingevorderd.