Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 13.05 uur

Utrecht, 16-01-2011

Rijden onder invloed

RHENEN Een 25-jarige automobilist uit Rhenen is in de nacht van zaterdag op zondag 16 januari betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 04.15 uur controleerde de politie de man op de Bremlaan. De eerste blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken, waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 715 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

LANGBROEK - Een 19-jarige inwoner van Langbroek moest in de nacht van vrijdag op zaterdag 15 januari zijn rijbewijs inleveren omdat hij als beginnend automobilist te veel had gedronken. Omstreeks 00.05 uur kreeg de politie een melding dat een man was weggestuurd van een feestje op de Margietlaan omdat hij zich vervelend gedroeg. Vervolgens zou hij met een auto door de straat scheuren. Terwijl agenten met de melder stonden te praten, kwam de man opnieuw langsrijden. De agenten lieten hem stopen en namen de blaastest af. De ademanalyse op het bureau wees uit dat de man een alcoholgehalte had van 405 ug/l. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

MAARN/DRIEBERGEN Wegwerkers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 15 januari een 39-jarige automobiliste uit Hilversum tot stoppen gedwongen en uit de auto gehaald omdat zij vermoedelijk onder invloed reed. Dat gebeurde op de Rijksweg A12 tussen de afritten Maarn en Driebergen. De politie had intussen omstreeks 01.00 uur van een ander weggebruiker een melding gekregen over verdacht verkeersgedrag van de bestuurster. Ze had de hele rijbaan nodig en reed opvallend langzaam. De vrouw is aangehouden en naar het bureau gebracht voor een ademanalyse. De uitslag bedroeg 750 ug/l. Ze moet haar rijbewijs inleveren en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Belediging agenten

WIJK BIJ DUUSTEDE Een 41-jarige man uit Wijk bij Duurstede is vrijdagochtend 14 januari aangehouden wegens belediging van politieagenten. De agenten waren die ochtend bezig met een controle van het parkeergedrag van ouders die hun kinderen naar een basisschool aan de Boterslootweg brengen. Terwijl ze een bekeuring uitschreven voor de man, reed hij weg. De agenten gingen achter hem aan en lieten hem verderop stoppen. De man ging in discussie en begon vervolgens te schelden. Ondanks waarschuwingen ging hij hiermee door. Daarop is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Auto in tuin beland

VEENENDAAL Op de Munnikenweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag 15 januari een auto in een tuin beland. Agenten die de bestuurder op de hielen zaten, moesten constateren dat de vogel was gevlogen.

Omstreeks 01.15 uur trok de auto de aandacht van de agenten ter hoogte van het Prins Willem Alexanderpark omdat de vonken eraf vlogen toen hij over een drempel reed. Ze wilden de bestuurder controleren, maar deze reed met hoge snelheid de Dahliastraat in. Daarop werd de achtervolging ingezet.

Even later troffen zij de auto aan in de tuin. Deze bleek voorzien van gestolen kentekenplaten. De bewoner kon een signalement geven van de bestuurder. Even later hielden de agenten op de Zonnebloemstraat een 15-jarige Veenendaler aan, die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij kon geen goede verklaring geven voor zijn aanwezigheid en bleek in bezit van een busje pepperspray. Hij ontkende iets te maken te hebben met de auto. Na verhoor is hij heengezonden. De politie stelt een onderzoek in.

Vechtpartij

DRIEBERGEN Bij een vechtpartij op de Jachtlaan zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 15 januari twee 17-jarige jongens uit Driebergen gewond geraakt. De jongens waren op een feestje geweest en wilden bij iemand een fiets ophalen. Mogelijk kwamen zij op straat een groepje onbekenden tegen en werd er iets geroepen, waarna de vechtpartij ontstond. De politie kreeg omstreeks 00.20 uur een melding. Agenten gingen ter plaatse, maar troffen niemand meer aan. Later bleken de twee slachtoffers binnen te zitten bij een buurvrouw, die ze naar de eerste hulp zou brengen. De politie stelt een onderzoek in.