Politie Twente

Huisverboden uitgereikt
Tubbergen
Een 31-jarige man uit Tubbergen heeft zaterdag 15 januari een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van bedreiging van zijn 29-jarige vrouw. (201004176)

Hengelo
Een 33-jarige man uit Hengelo heeft zaterdag 15 januari een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 43-jarige ex-vrouw. (2011004320)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Geweldplegers op heterdaad aangehouden Enschede
Zaterdag 15 januari zijn twee geweldplegers op heterdaad aangehouden na het vernielen het interieur van een woning en een auto aan de Weverstraat in Enschede.

Rond 2.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van geweldpleging aan de Weverstraat in Enschede. Toen agenten arriveerden troffen zij in de woning het vernielde interieur aan. Tevens was de auto van de bewoners vernield. Getuigen hadden gezien hoe twee mannen uit een auto waren gestapt en de vernielingen hadden aangericht. Dankzij de goede beschrijvingen van getuigen en de bewoners van de woning kon de politie op de Haaksbergerstraat een auto aanhouden met hierin vier personen. Twee van hen, een 32-jarige en een 35-jarige man uit Enschede, voldeden aan het signalement. Hierop werden alle inzittenden aangehouden. Naast de twee Enschedeërs werden ook een 37-jarige man en een 40-jarige vrouw uit Enschede in verzekering gesteld voor nader onderzoek. De aanleiding voor het incident lijkt te liggen in de persoonlijke sfeer. (2011004194)

Rijbewijzen ingevorderd
Wierden
Zaterdagmorgen 15 januari omstreeks 1.00 uur zagen agenten vanaf het Hooiland in Wierden een auto met hoge snelheid wegrijden. Bij controle van de auto bestond het vermoeden dat de automobilist, een 32-jarige man uit Wierden, alcohol had genuttigd. De man werd voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,38 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (201004183)

Hengelo
Naar aanleiding van een tip van een mede-weggebruiker, controleerden agenten op zondag 16 januari rond 5.30 uur een bestuurder van een auto aan de Langestraat te Hengelo. Omdat zij vermoedden dat de 32-jarige man uit Hengelo had gedronken, werd er een ademanalyse uitgevoerd. Deze wees 1,53 promille uit. De Hengeloër was een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2011004496)

Westerhaar
Tijdens een surveillance van de politie, zagen twee agenten op zondag 15 januari rond 22.30 uur een bromfietser zonder helm rijden. Toen zij hem hierop aanspraken, roken zij een alcohollucht. Een ademanalyse op het bureau wees 1,07 promille uit. Het rijbewijs van de 19-jarige bestuurder uit Westerhaar werd ingevorderd en hij ontving een bon voor het niet dragen van een helm. (2011004402)

Aanhouding wegens verlaten plaats verkeersongeval Vroomshoop
Omstreeks 1.00 uur op zaterdag 15 januari kreeg de politie een melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden bij de kruising Tonnendijk - Europasingel in Vroomshoop. De bestuurder bleek de plaats van het ongeval te hebben verlaten. Betonnen bermblokken waren beschadigd of verplaatst en verschillende onderdelen van de auto lagen op straat. Getuigen hadden gezien dat twee inzittenden waren weggerend en konden een signalement geven. Via de tenaamstelling werd de eigenaar achterhaald. De 21-jarige man uit Vroomshoop werd in zijn woning aangehouden. Hierbij uitte hij bedreigingen en beledigingen. Op het bureau weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten in het Politie Arrestantencentrum in Borne. (2011004193)

Minderjarige rijdt zonder rijbewijs Enschede
Tijdens een wijksurveillance op zaterdag 15 januari, wilden agenten een auto controleren op de Overijssellaan. Toen zij de bestuurder een stopteken gaven, gaf deze plank gas en reed weg de Burgemeester van Veenlaan in. De agenten zetten de achtervolging in. Hierbij ging het met hoge snelheden richting de Getfertsingel, de Broekheurnerweg op. De bestuurder negeerde hierbij rode stoplichten, haalde links in en dwong meerdere weggebruikers tot stoppen. Hij vervolgde zijn weg over de Haaksbergerstraat en de Zuiderval. De agenten bleven hem volgen en konden hem uiteindelijk aanhouden op de Karimatastraat. De bestuurder bleek een 17-jarige Enschedeër zonder rijbewijs. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en onveilig rijgedrag. (2011004347)

Drie aanhoudingen bij vechtpartij Almelo
Op zaterdag 15 januari rond 20.00 uur kwam bij de politie een melding binnen over een vechtpartij op de Schoolstraat in Almelo. Ter plaatse gekomen bleek er onenigheid tussen drie Almeloërs van 31, 34 en 41 jaar. Er was sprake van gebruik van traangas. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het incident. Hiertoe zijn de drie mannen in verzekering gesteld en ingesloten in het Politie Arrestantencentrum in Borne. (2011004365)

Verkeerscontrole; 77 km per uur te hard Holten
Vrijdag 14 januari heeft de politie tussen 13.00 en 17.00 uur gecontroleerd op snelheid aan de Landmansweg te Holten, een 60 km zone. Hierbij werden 59 passanten gemeten. Er werden 17 processen verbaal opgemaakt. Van drie bestuurders werden rijbewijzen ingevorderd in verband met het overschrijden van de maximale snelheid. Een 29-jarige man, die net een half uur ervoor een nieuwe auto van de garage had opgehaald, behaalde de hoogst gemeten snelheid: 137 km per uur. (2011004105)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

16 januari 2011
Maddy Lubbers: 053-4555588

---- --