Politie Brabant-Noord

Horeca

Regio, 16-01-2011

's-Hertogenbosh - Een 45-jarige man uit Wildervank werd zaterdagnacht aangehouden op de Pensmarkt in verband met belediging van agenten en brandstichting. Hij werd staande gehouden omdat de politiemensen het vermoeden hadden dat hij betrokken was bij een gesticht brandje. Hierop schold hij hen uit. Zijn 39-jarige vriend uit Oude Pekela werd ook aangehouden voor brandstichting. Een horecaportier had gezien dat ze een afval in een container in brand staken.

Een 49-jarige man en een even oude vrouw uit 's-Hertogenbosch werden aangehouden omdat ze een 17-jarig meisje uit Rosmalen hadden mishandeld. Het stel liep wankelend door de Kerkstraat en vrienden van het slachtoffer maakten daar een opmerking over. De man sloeg een van de vrienden. Toen het slachtoffer daar wat van zei, kreeg ook zij een klap. Daarna werd ze door de vrouw aan haar haren getrokken. Ze zitten nog vast.

Een 16-jarige jongen uit Sint Michielsgestel werd op de Parade aangehouden omdat hij een personeelslid van een café zou hebben mishandeld. Hij werd door de portiers overgedragen aan de politie. Volgens getuigen zou personeel zich zelf ook niet onbetuigd hebben gelaten. De politie onderzoekt de toedracht.

Uden - Op de Markt werd van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Heesch aangehouden voor belediging van agenten. Hij schold agenten uit omdat hij niet eens was met hun optreden bij een vechtpartijtje.

Een 24-jarige man uit Schijndel werd op de Markt aangehouden omdat hij zich met het werk van de politie bemoeide en hen beledigde. Agenten waren bezig een man te helpen die bewusteloos op de grond lag en de later aangehouden man weigerde weg te gaan en zich er niet mee te bemoeien. Een 20-jarige Herpenaar werd in verband hiermee aangehouden. Hij had de bewusteloze man tegen de grond geslagen. Het 24-jarige slachtoffer uit Berlicum werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Een 23-jarige man uit Schijndel werd aangehouden omdat hij zich bemoeide met het werk van de politie. Hij weigerde weg te gaan zodat agenten rustig hun werk konden doen.