Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 14.45 uur

Utrecht, 16-01-2011

Alcoholcontrole

VIANEN/IJSSELSTEIN De politie heeft zaterdagavond 15 januari en in de nacht van zaterdag op zondag 16 januari een alcoholcontrole uitgevoerd in Vianen en IJsselstein. In totaal werden 887 blaastesten afgenomen. Zeventien bestuurders werden aangehouden wegens rijden onder invloed. Daarvan waren er zeven beginnend bestuurder. De hoogste uitslag van de ademanalyse bedroeg 705 ug/l. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor snelheidovertredingen (4), negeren van een gesloten verklaring (1) en inhalen bij een doorgetrokken streep (1). In Vianen vond de controle plaats op de Korte Kerkstraat, Jan Blankenweg en de Aimé Bonnastraat; in IJsselstein stonden de agenten op het Nelson Mandelaplein.

Aangehouden voor woninginbraak

NIEUWEGEIN Een 18-jarige Nieuwegeiner is zaterdagochtend 15 januari aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging woninginbraak op de Roskamweide. Omstreeks 09.30 uur kreeg de politie een melding van een getuige die twee jongens zag inbreken. Agenten gingen meteen ter plaatse, maar toen waren de inbrekers er al vandoor. Volgens de melder liep de een richting de Dassenweide en de andere door de brandgang de andere kant op. Agenten zochten de omgeving af en troffen de 18-jarige man aan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De andere verdachte werd niet meer aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Poging zakkenrollen

NIEUWEGEIN Een alerte bejaarde dame heeft zaterdagmiddag weten te voorkomen dat zij werd bestolen van haar persoonlijke eigendommen. Omstreeks 15.40 uur kreeg de politie een melding van de buren dat de 87-jarige vrouw slachtoffer was geworden van een beroving. De vrouw was met haar rollator onderweg naar huis toen zij op de Doesburglaan werd aangesproken door twee jonge vrouwen met de vraag zo of ze haar konden helpen. De vrouw sloeg het aanbod af, maar de jonge vrouwen bleven met haar meelopen. Bij haar woning aangekomen wendde de vrouw voor dat ze haar sleutel was vergeten en belde bij de buren aan. Intussen toonde de jonge vrouwen haar een plattegrond en vroegen haar aan te wijzen waar het ziekenhuis was. Terwijl zij een blik wierp, voelde de oude dame dat aan haar tas werd gemorreld. Toen ze hier iets van zei, gingen de vrouwen er vandoor. Direct daarop deden de buren open. Het gaat om twee lichtgetinte vrouwen met donker haar die slecht Nederlands spraken. De een was circa 20 jaar oud en 1.65 meter lang. Zij droeg en donkere mantel, donkere broek en een lichtgekleurd gebreid petje. De andere was circa 18 jaar oud, circa 1.60 meter lang en droeg vermoedelijk een donkerpaarse jas. Deze vrouw vertelde dat ze zwanger was. Hebt u iets gezien van dit incident? Of bent u zelf slachtoffer geworden van een soortgelijke diefstal? Neemt u dan contact op met de politie van het district Lekstroom: 0900 88 44. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Beroving

HOUTEN Een 69-jarige man uit Roosendaal is zaterdagmiddag 15 januari slachtoffer geworden van een beroving op de Meidoornkade. Daarbij zijn enkele schoten gelost. Niemand raakte gewond.

Omstreeks 14.35 uur kreeg de politie een melding van de beroving, die plaats vond voor het Expo Center. Daar vond op dat moment een ruilbeurs plaats van miniatuurautos. Het slachtoffer liep naar zijn auto toe toen hij werd geconfronteerd met twee mannen met bivakmutsen op. Hij werd beroofd van enkele koffers met miniatuurautos. De daders vertrokken in onbekende richting, vermoedelijk in een zwarte Alfa Romeo. De politie is direct een onderzoek gestart. Nog niemand is aangehouden. Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Lekstroom, via 0900 88 44. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN - Een 55-jarige automobilist uit Nieuwegein is in de nacht van vrijdag op zaterdag betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 02.20 uur trok hij op de Galecopperlaan de aandacht van politieagenten door zijn rijgedrag. Ze lieten hem blazen en hij bleek te veel te hebben gedronken. De uitslag van de ademanalyse op het bureau was 655 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.