Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 16-01-2011

Politie arresteert negen bestuurders bij alcoholcontrole in Tilburg

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond en -nacht een grote
alcoholcontrole gehouden op de Ringbaan Zuid. Daarbij werden negen bestuurders aangehouden, omdat zij te veel hadden gedronken. In twee gevallen werd het rijbewijs ingevorderd. Een 50-jarige Tilburger blies 945 ug/l, terwijl normaal 220 ug/l is toegestaan. Een beginnend bestuurder - een 31-jarige vrouw uit Tilburg - maakte het nog bonter, zij blies 1105 ug/l, terwijl voor haar 88 ug/l de limiet is. Bij een andere drankrijder - een 41-jarige man uit Tilburg - zou het rijbewijs moeten worden ingevorderd (690 ug/l), maar hij heeft nooit een rijbewijs gehaald. In totaal moesten 1129 bestuurders blazen tussen 18.30 en 01.00 uur.

Alle voertuigen die de ingerichte post passeerden (2500 stuks) werden gescand door de ANPR. Dat is een apparaat waarmee kentekens gelezen kunnen worden. Verscheidende boetes werden betaald en één bestuurder reed met een rijbewijs dat twee jaar verlopen was. Tevens werden er verschillende bekeuringen uitgeschreven onder andere voor het niet tonen van het rijbewijs en ID-bewijs.

Drukke horecadienst in Tilburgse binnenstad: negen aanhoudingen

TILBURG: Het was een drukke dienst voor de agenten die in de nacht van vrijdag op zaterdag waren belast met het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad. Zij hebben negen stappers aangehouden. De aanleiding daarvoor waren divers. Zo werd een veelpleger in het centrum met inbrekerswerktuig aangehouden en mochten twee anderen mee omdat ze nog een vonnis hadden openstaan of zich niet aan schorsende voorwaarden had gehouden. Weer twee andere stappers waren vervelend op de Heuvel en werden opgepakt wegens het verstoren van de openbare orde. De overige vier arrestaties waren voor belediging (2x), vernieling en
baldadigheid.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 16-01-2011 15:06 | © Regio Midden en West Brabant |