Ingezonden persbericht


PvdA-Voorlichting

Amsterdam , 16 januari 2011

Cohen wil onderwijspact met Rutte sluiten

PvdA-leider Job Cohen heeft premier Rutte opgeroepen een onderwijspact te sluiten. Cohen deed dat tijdens de manifestatie 'Een nieuw jaar, een ander Nederland' in Amsterdam.

Cohen: 'Iedereen weet dat goed onderwijs noodzakelijk is voor een betere toekomst van onze kinderen, ook premier Rutte. Daarom roep ik hem op te investeren in onderwijs in plaats van geld weg te halen. Investeren in mensen is investeren in dit land.'

Het pact dat Cohen met Rutte wil sluiten, houdt in: per saldo meer geld naar onderwijs, het schrappen van de boete op een jaartje langer studeren, het beschermen van het speciaal onderwijs en zorgen dat innovatie in stand blijft. Daarvoor gebruiken we het geld dat nu naar de verlaging van de vennootschapsbeslasting gaat, want ook het bedrijfsleven heeft baat bij goed opgeleide kinderen.

Cohen: 'Wij willen beiden Nederland sterker maken, en zonder het beste onderwijs wordt Nederland niet sterker. Wij delen het besef dat daarvoor extra geld nodig is. Anders gaan we die ambitie niet halen. Ik zeg tegen Rutte: kom je belofte over het onderwijs aan de kinderen in ons land na'.




Ingezonden persbericht