Gemeente Den Haag

Première Sonny Boy met Haagse prominenten

Gepubliceerd: 06 januari 2011 Laatste wijziging: 06 januari 2011

De film Sonny Boy, naar het boek van Annejet van der Zijl, gaat maandagavond 17 januari groots in première in het Circustheater. Omdat de film voor een groot deel in Den Haag is opgenomen, zijn voor de première bekende Hagenaars uitgenodigd onder wie Paul Verhoeven, Anton Corbijn en Paul van Vliet.

Ook de hoofdpersoon van de film en het boek Waldemar Nods, regisseuse en scenarioschrijfster Maria Peters en de cast zijn aanwezig. Voorafgaand aan de vertoning spreekt wethouder Marjolein de Jong van Citymarketing en Cultuur namens het stadsbestuur een welkomstwoord uit.

De Jong is 'ongelooflijk trots' op de grote rol van Den Haag in de film. De stad is de afgelopen jaren door producenten ontdekt. De gemeente faciliteert de afgelopen jaren actief bij het maken van film- en televisieprojecten. De film Sonny Boy is hiervan een goed bewijs, en over een maand gaat alweer de volgende in Den Haag opgenomen film in première, Pizzamaffia.

Sonny Boy

Sonny Boy is de verfilming van de bestseller van Annejet van der Zijl, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verboden liefde, beginnend in Scheveningen in de herfst van 1928. Een liefde tussen twee werelden: een student uit het exotische Suriname en een oer-Hollandse, getrouwde moeder van vier kinderen. Kort na hun eerste ontmoeting blijkt zij zwanger te zijn en het schandaal is niet te overzien.

Regisseur en scenarioschrijfster Maria Peters is een gevestigde naam in Nederland en maakte eerder films als Kruimeltje, De Tasjesdief, Afblijven en Pietje Bell. Sonny Boy wordt op 27 januari 2011 in de Nederlandse bioscoop uitgebracht door A-Film Distribution. Opnames voor Sonny Boy in de Haagse Assendelftstraat Opnames voor Sonny Boy in de Haagse Assendelftstraat